Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Beşir Derneği Tekirdağ Temsilciliği aracılığıyla toplanan bir tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

TEKİRDAĞ (AA) - Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Beşir Derneği Tekirdağ Temsilciliği aracılığıyla temin edilen insani yardım malzemelerini taşıyan tır yola çıktı.

Beşir Derneği Tekirdağ Temsilcisi Harun Taştekin, yardım malzemelerinin gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, nerede masum ve mahcup gönül varsa onlarla olmak adına yola çıktıklarını söyledi.

Derneklerinin çalışmalarına bir yenisini daha eklediğini, bölgeden yardım malzemeleri taşıyan dördüncü, Tekirdağ'dan ise ikinci tırı kaldırdıklarını belirten Taştekin, şöyle konuştu:

"Hayırseverlerimizin bağışladıkları insani yardım malzemeleri, önce Kilis'teki lojistik depolarına götürülecek, oradan da envanter kayıtlarıyla zor durumdaki kamplarda yaşayan kardeşlerimize ve ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Sınırda kurulan çadırlarda yaşayan Bayırbucak Türkmenleri ve ihtiyaç sahiplerinin acil olarak çadır, konserve, su, çocuk maması çocuk bezi ve her türlü gıda malzemelerine ihtiyaçları var. Devam ettirdiğimiz yardım kampanyasına Tekirdağlı hayırsever kardeşlerimizi ve duyarlı STK'larımızı davet ediyor ve yardımlarını bekliyoruz."

Yardım malzemelerini taşıyan tır, konuşmaların ardından yola çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :