Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Çanakkale İnsani Yardım Derneğince düzenlenen törenin ardından yola çıkarılan tırdaki 25 ton un ve 1 ton peynir, Bayırbucak Türkmenlerine dağıtılacak- AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "İnşallah bundan sonra özellikle Güneydoğu'daki terörden sıkıntı çeke

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale İnsani Yardım Derneği öncülüğünde toplanan yardımlar, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın da katıldığı törenin ardından Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda tırın hareketinden önce düzenlenen törende konuşan Turan, bütün hayırlı işlere destek verme ve "Çanakkale ruhu"nu ayağa kaldıran ne varsa katkı sağlamanın, en büyük görevleri olduğunu söyledi.

Turan, Türkiye'nin sağduyulu insanlarının Bayırbucak Türkmenleri meselesine sahip çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Hazreti İbrahim'in Firavun ile olan kavgasında karıncanın şu taşıması gibi 'safım, yerim belli olsun' anlayışıyla yardım tırını gururla, onurla Türkmenlere gönderiyoruz. Şu an coğrafyamızda sıkıntı çeken tüm insanlığın derdi, ırkına, dinine, mezhebine bakmaksızın bizim sıkıntımız. İnşallah bundan sonra özellikle Güneydoğu'daki terörden sıkıntı çeken Kürt kardeşlerimiz için de yeni çalışmalara başlıyoruz. 'Çanakkale ruhu'nu Sur'da, değişik yerlerde ayağa kaldıracağız. Nasıl ki 101 sene önce o insanlar buraya geldiler, savaştılar, destek oldular, kadınlar altınlarını, gençler canını verdi, aynı şekilde onlara olan borcumuzu minnet duygularıyla beraber ifade etmek için gayret edeceğiz."

Dernek Başkanı Murat Büyük de düzenlenen törenle, Bayırbucak Türkmenlerine 7'nci yardım tırını gönderdiklerine işaret etti.

Suriye'de 5 yıldır süren insanlık trajedisinde 5 milyondan fazla Suriyelinin başka ülkelere göç etmek zorunda kaldığını vurgulayan Büyük, bu insanlardan 3 milyonuna Türkiye'nin ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Çanakkalelilerin, Suriyeli mağdurlara sahip çıkma iradesini fazlasıyla gösterdiğine dikkati çeken Büyük, bu tırda 25 ton un ve 1 ton peynir bulunduğunu sözlerine ekledi.

Dua edilmesi ve tırın yola çıkarılmasıyla sona eren törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :