Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Konya'da, Obruk Köyleri Dayanışma Derneği tarafından toplanan 2 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

KONYA (AA) - Konya'da, Obruk Köyleri Dayanışma Derneği aracılığıyla toplanan 2 tır insani yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, bir un fabrikası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin yönetim kurulu üyeleri, 16 mahalle muhtarı ve hayırseverlerin öncülüğünde 2 tır dolusu yardım malzemesi toplandığını söyledi.

Un, şeker, battaniye ve ayakkabı gibi birçok ihtiyaç malzemesinden oluşan yardımların, Bayırbucak Türkmenlerine bugün itibarıyla ulaştığını belirten Demirel, şöyle devam etti:

"İlk andan itibaren Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olduk. Çok kısa sürede 2 tır dolusu yardım toplayıp, sıkıntıya maruz kalmış, bir lokma ekmeğe muhtaç olan kardeşlerimize ilettik. Yardımlar, Ağasaklı Mahalle Muhtarı Osman Arı, Kızören Mahalle Muhtarı Nuri Köroğlu ve Obruk Mahalle Muhtarı Reşit Dağlı nezaretinde, Bayırbucak Türkmenlerinin bulunduğu Yayladağı kampında yetkililere teslim edildi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :