Bayern Münih'ten Saraybosna'ya yatırım

Bayern Münih'ten Saraybosna'ya yatırım

- Centar Belediye Başkanı Ajnadzic:"Bayern Münih yetkilileri, Asim Ferhatovic Hase Stadyumu'na yatırım yapma konusunu görüşmek amacıyla Saraybosna'ya gelecek"


SARAYBOSNA (AA) - Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) kulüplerinden Bayern Münih, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki bir stada yatırım yapmak için temaslarda bulunacak.

Saraybosna'da yer alan Centar bölgesinin belediye başkanı Nedzad Ajnadzic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman kulübü Bayern Münih'in, kentteki Asim Ferhatovic Hase Stadyumu kompleksine yatırım yapmak istediğini açıkladı.

Ajnadzic, Saraybosna'da 1950 yılında hizmete açılan ve "Kosevo" ismiyle de bilinen stadın yenilenmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Ajnadzic, "Bosna Hersek Milli Takımı'nın maçlarını yeniden Asim Ferhatovic Hase Stadyumu'nda oynamasını istiyoruz. Bu anlamda, kompleks olarak stadyumun FIFA ve UEFA standartlarına uygun restore edilmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu komplekste yeraltı otoparkı, otel ve açık yüzme havuzu projelerinin gerçekleştirilmesini hedeflediklerini kaydeden başkan Ajnadzic, "Bayern Münih yetkilileri, Asim Ferhatovic Hase Stadyumu'na yatırım yapma konusunu görüşmek amacıyla Saraybosna'ya gelecek. Bundan dolayı çok mutluyuz ve bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

Ajnadzic, Asim Ferhatovic Hase Stadyumu'na yatırım yapılmasının Saraybosna için önemli bir adım olduğunu ve söz konusu projelerin gerçekleştirilmesinin, istihdama da katkı sağlayacağını bildirdi.

Temeli 1947 yılında atılan ve 1950 yılında hizmete açılan stat, 1984 ve 1996 yılında iki kez restore edildi. Stadyum, 1984 Saraybosna Kış Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine ev sahipliği yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :