Batum'daki polis karşıtı gösteri sona erdi

Batum'daki polis karşıtı gösteri sona erdi

Batum'da sabaha kadar devam eden polis karşıtı gösterilere müdahale edildi

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın Batum kentinde dün akşam başlayan polis karşıtı gösteriler, polisin müdahalesi sonucu sona erdi.

Ülkenin Ajara bölgesindeki Batum'daki polis merkezi binası karşısında, gözaltına alınan 6 kişinin salıverilmesi ve emniyet müdürünün istifası talebiyle toplanan göstericilere, özel kuvvetler biber gazıyla müdahale etti.

Protestodaki tansiyonun düşürülmesi için 6 kişi serbest bırakılırken, özel kuvvetler göstericileri güç kullanarak dağıttı.

Ancak sabaha karşı yeniden bir araya gelen göstericiler, polise taş attı, polis araçlarını yaktı ve kentin altyapısına zarar verdi. Polis ve özel kuvvetler, göstericilere saat 05.00'te yeniden müdahale ederek, dağılmaları için yapılan çağrıya uymayanları gözaltına aldı.

Protestoda, onlarca sivil ve polis hafif yaralandı.

- Olanlar provokasyon

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Batum'daki gelişmelerle ilgili Başbakanlık'ta sabaha karşı düzenlediği basın toplantısında tarafları sakin olmaya çağırdı.

Yaşananları provokasyon olarak nitelendiren ve devlete karşı provokasyon girişiminde bulunulduğunu belirten Kvirikaşvili, "birilerinin 6 kişinin gözaltına alınmasından faydalandığını" savundu.

Kvirikaşvili, "Yaşanan gelişmeler şunu gösteriyor ki, yıkıcı siyasi güçler, durumun gerilmesi için fırsattan faydalanmaya çalıştı. Ne yazık ki bu güçler, devlet istikrarının temellerine hasar vermek istiyor. Onlar bu vandalizm ve şiddet olaylarını bilerek provoke ediyor ve devlet kurumlarına karşı şiddet uygulamaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Batum'daki protestoların "şiddet gösterisi" olduğunu kaydeden Kvirikaşvili, vatandaşların bu yasa dışı eylemlere karşı çıktığını, düzenin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını ve ülkenin güvenliğini tehdit eden eylemleri düzenleyenlerin sert şekilde cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Batum'da dün öğle saatlerinde polisin, uygunsuz yere araç park ettiği gerekçesiyle ceza yazdığı 2 kişi duruma tepki göstermiş, bunun üzerine polis bu kişileri gözaltına almıştı. Gözaltındakilere destek için polis merkezine gelen 4 kişi de gözaltına alınmıştı. Polisin tavrına tepki gösteren yüzlerce kişi gece Batum'da iki caddeyi kapatarak polis merkezi önünde 6 kişinin serbest bırakılmasını istemişti. Güvenlik güçlerinin son dönemde gereksiz yere sık sık ceza uyguladığını savunan ve polis merkezine taş atan protestoculara özel kuvvetler biber gazıyla müdahale etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :