Batman'ın TEOG başarısı

Batman'ın TEOG başarısı

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: -"Bir seferberlik ilan ettik. Birinci dönem 4 öğrencimiz 120 sorunun tamamını doğru cevaplarken, bu dönem yapılan sınavda 78 öğrencimiz 120 sorunun 120'sini de doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı

BATMAN (AA) - Batman'da 78 öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) soruların tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Batman'da 26-27 Nisan'da yapılan sınava katılan öğrencilerden 78'i 120 sorunun tamamını doğru cevapladı.

Vali Ahmet Deniz, öğrencileri okullarında ziyaret ederek, başarılarından dolayı tebrik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran yaptığı açıklamada, TEOG'da birinci sınavda ilde 4 öğrencinin 120 sorunun tamamını doğru yanıtladığını söyledi.

Bunun üzerine ilde eğitim kalitesini artırmaya yönelik başlattıkları projenin meyvesini bu sınavda aldıklarını ifade eden Kurtaran, 78 öğrencinin bu sayede Türkiye birincileri arasında yer aldığını aktardı.

Kurtaran, başarılarından dolayı öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ettiğini dile getirerek, "Bu sınavda Batman çok ciddi bir başarı elde etti. TEOG'da birinci sınavda Batman'a yakışmayan bir sonuç ortaya çıktı. Batman son yıllarda yapılan sınavlarda hak ettiği yerde değildi. Biz de tedbirler aldık, Valimizin de desteğiyle bir seferberlik ilan ettik." dedi.

"Birinci dönem 4 öğrencimiz 120 sorunun tamamını doğru cevaplarken, bu dönem yapılan sınavda 78 öğrencimiz 120 sorunun 120'sini de doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı." diyen Kurtaran, aynı sınıftan 10 öğrencinin bu başarıya hak kazandığını vurguladı.

Kurtaran, İMKB Ortaokulunda 16 öğrencinin soruların tamamını doğru cevapladığını, üstelik bu öğrencilerden 10'unun aynı sınıfta okuduna işaret ederek, aynı başarıyı diğer sınavlarda da beklediklerini kaydetti.

Söz konusu 10 öğrenci arasında sınıf öğretmeni Hamdullah Canpolat'ın oğlu Arjin Canpolat da yer alıyor.

Canpolat, sınıf olarak büyük başarı elde ettiklerini vurgulayarak, yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Öğrencilerden Cansu Çiçek, sınava girecek olan öğrencilere çok çalışmaları tavsiye etti.

Mustafa Emir Özel ise, 4+4+4 eğitim sisteminin meyvesini aldığını söyledi.

Özel, öğrencilere nitelikli çalışmaları önerisinde bulundu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :