Batman'da şehit askerler için mevlit

Batman'da şehit askerler için mevlit

Vali Ahmet Deniz:- "Sadece o silahlı teröristler değil, terörü destekleyen zihniyetler de bunun hesabını ödeyeceklerdir. Bu millet onlara bu toprakları dar edecektir"

BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, "Sadece o silahlı teröristler değil, terörü destekleyen zihniyetler de bunun hesabını ödeyeceklerdir. Bu millet onlara bu toprakları dar edecektir." dedi.

Vali Deniz, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesince, Gercüş ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 8 asker için düzenlenen mevlit programına katıldı.

Şehit askerlerin ailelerine başsağlığı, yaralı askerlere "geçmiş olsun" dileyen Deniz, "Batman'da 4 Ekim'de haince saldırıda 8 koç yiğidimizi, kahramanımızı kaybettik. Şehadete yürüdüler. Onlar Peygamberimize komşu oldular. Sadece o silahlı teröristler değil, terörü destekleyen zihniyetler de bunun hesabını ödeyeceklerdir. Bu millet onlara bu toprakları dar edecektir." diye konuştu.

Vali Deniz, terörle mücadelede gelinen noktaya işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Artık o eski katılım yok. Dışarıdan gelemiyorlar, perişan vaziyettedirler. Hayvan gibi yaşıyorlar. Kafalarını bile kaldıramıyorlar ama bu mücadelede bazen biz de şehit veriyoruz. Bin yıldır bu coğrafyada şehit veriyoruz. Anadolu coğrafyası zor bir coğrafyadır. Hep saldırı altındayız. Şehitlerimiz sayesinde biz buradayız. Şu an burada konuşabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Önemli olan onların üzerimizdeki hakkını helal ettirebilmektir. Bu vatan toprakları için bayrak inmesin, ezan dinmesin diye gerekirse hepimiz şehadete yürüyeceğiz. Bu millet Çanakkale'de bunu gösterdi."

Bölgede terör virüsünü hep beraber kaldıracaklarını bildiren Deniz, "Bu onların iyi günleridir. Yakın zamanda göreceksiniz ki onlar bu coğrafyadan silinecek. Ya teslim olacaklar ya da yerin dibine girecekler." dedi.

Şube Başkanı Ömer Dündar Pekacar da şehitlerin hatıralarını daima canlı ve diri tutmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Programa katılan ilçe sakinlerinden Sadettin Oğur da şehitleri anmak için bir arada olduklarını belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :