Batman'da "Organ Bağışı Haftası" etkinliği

Batman'da "Organ Bağışı Haftası" etkinliği

Vali Deniz: -"İnsanların ölümü beklemesi gerçekten zor. Hastanelerimizde organ bağışı bekleyen insanlarımızla bir araya geldiğimiz zaman, konuşmakta bile zorlanıyoruz"

BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, "İnsanların ölümü beklemesi gerçekten zor. Hastanelerimizde organ bağışı bekleyen insanlarımızla bir araya geldiğimiz zaman, konuşmakta bile zorlanıyoruz." dedi.

Vali Deniz, İl Sağlık Müdürlüğünce Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda "3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta, organ bağışının önemine değindi.

Hastaların bir umutla organ beklediğini vurgulayan Vali Deniz, bu nedenle farkındalık yaratmak amacıyla geçen yıl başlattıkları "Hayata Bağış" kampanyası ile organ bağışı konusunda Batman'ın 53. sıradan 29. sıraya çıktığını söyledi.

"İnsanların ölümü beklemesi gerçekten zor. Hastanelerimizde organ bağışı bekleyen insanlarımızla bir araya geldiğimiz zaman, konuşmakta bile zorlanıyoruz. Bir ümit ışığı bekliyor insanlar." diyen Deniz, bu nedenle organ bağışının çok önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin sağlık alanında dünyada artık örnek gösterilen ülkelerden biri olduğunu anlatan Deniz, "Organ nakillerinde de öyle ve çok başarılı nakiller yapılıyor. Bu bizim için gurur verici bir şey." ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Osman Sünger de organ bağışının artırılmasının Sağlık Bakanlığının temel hedefleri arasında olduğunu aktardı.

Kentte yapılan kampanyalar ile bağış konusunda önemli mesafeler katedildiğini bildiren Sünger, "Türkiye'de 24 bin, Batman'da 137 kişi organ bağışı bekliyor." dedi.

İl Müftüsü Turgut Erhan ise organ bağışı konusunda sıkça sorularla karşılaştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Herkes yapıp ettikleri ile sorumludur. Çünkü burası imtihan dünyasıdır ve burada yapıp ettiklerini Allah bir gün insanın önüne ahirette koyacaktır. Herkes yapıp ettiklerinden sorumlu olur derken, buradaki herkes insanın vücudundaki azaları ve organları değildir. Herkesten kastımız nefistir. Diyanet İşler Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu da bunu bir zaruret olarak değerlendirmiş ve nihayetinde de organ naklinin caiz olduğuna karar vermiş."

Daha sonra açılan stantlarda vatandaşların organ bağışı alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :