Batman şehitleri için mevlit

Batman şehitleri için mevlit

Batman'da teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 8 asker için Sason ilçesinde mevlit okundu

BATMAN (AA) - Batman'ın Sason ilçesinde kentte 4 Kasım'da PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 8 asker için mevlit okundu.

Sason Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ilçenin Topluca köyünde mevlit programı düzenlendi.

Programa katılan Batman İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, terörle mücadelenin başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Teröre karşı kararlılıkla yürütülen mücadelede yerli teknolojinin de kullanıldığına işaret eden Bakçepınar, "Şehitlerimizin kanları hiç bir zaman yerde kalmadı, kalmayacaktır. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." dedi.

Sason Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutalip Çelik, mevlit programının yapıldığı köyde geçmiş yıllarda da terörle mücadelede 10 şehit verdiklerini, köyde 12 gazileri bulunduğunu belirtti.

Çelik, her zaman devletin ve güvenlik güçlerinin yanında olduklarını ifade ederek, programa katılan herkese teşekkür etti.

Programa, Jandarma Asayiş Bölük Komutanı Binbaşı Muhammed Topal, 7. Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Mehmet Kahya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eşref Çelik, SGK İl Müdürü Alaettin Ökten, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Batman'ın Gercüş ilçesinin Yemişli köyü ile Mardin'in Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü kırsalında 4 Ekim'de operasyona giden askerleri taşıyan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmişti. Saldırıda 8 asker şehit düşmüş, bir asker yaralanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :