Batı Şeria'daki olaylar

Batı Şeria'daki olaylar

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 6 Filistinliyi gözaltına aldı-Gözaltına alınanlar arasında perşembe günü Kiryat Arba yerleşim biriminde bir Yahudi yerleşimciyi bıçakladığı gerekçesiyle öldürülen Filistinlinin kız kardeşi de bulunuyor

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 6 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, El-Halil kenti ve çevre köylerde "aranan" 6 Filistinlinin gözaltına alındığı, gözaltına alınanlar arasında perşembe günü Kiryat Arba yerleşim biriminde bir Yahudi yerleşimciyi bıçakladığı gerekçesiyle öldürülen Filistinlinin kız kardeşinin de bulunduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca İsrail güçlerinin El-Halil bölgesini güvenlik kordonu altına almayı ve arama çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin dün geceden bu yana El-Halil kentinin farklı bölgelerine beton setler yerleştirmeye başladığını ve kent çevresinde askerlerin yoğunlaştığını ifade etti.

Batı Şeria'nın güneyindeki Kiryat Arba yerleşim biriminde 30 Haziran'da bir Yahudi yerleşimciyi bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle bir Filistinlinin öldürüldüğü bildirilmişti. Söz konusu olayın ardından Batı Şeria'nın güneyindeki Otinel yerleşim birimi yakınında 1 Temmuz'da kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu 1 İsraillinin öldüğü, 2 İsraillinin yaralandığı kaydedilmişti.

İsrail Başbakanlık Ofisinden dün yapılan yazlı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın El-Halil'deki Kiryat Arba Yahudi yerleşim yerine 42 yeni yerleşim birimi yapılmasına onay verdiği, İsrail askerleri tarafından öldürülen ve cesetleri Tel Aviv'de zorla alıkonulan Filistinlilerin defnedilmesi için de bir mezarlık yapılmasına karar verildiği kaydedilmişti. Ayrıca geçtiğimiz günlerde 2 İsraillinin öldürüldüğü El-Halil kentinde yaklaşık 2 bin 800 kişinin ikamet ettiği Beni Naim beldesi sakinlerinin çalışma izinlerinin iptal edilmesi ve Filistin'e ait vergi gelirlerinin kesinti miktarının artırılması talimatı verildiği aktarılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :