Batı Şeria'da 2 Filistinli gencin öldürülmesi

Batı Şeria'da 2 Filistinli gencin öldürülmesi

BM Özel Koordinatörü Mladenov, eylemi kınayarak sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istedi

BİLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nicklay Mladenov, Filistinli iki gence yapılan "yargısız infazı" sert şekilde kınadı.

Mladenov, yaptığı yazılı açıklamada, "yargısız infaz" olarak değerlendirdiği saldırıyı "korkunç, ahlak dışı ve haksız" bir eylem olarak nitelendirerek bu eylemlerin ancak şiddeti artıracağını kaydetti.

İsrail Savunma Bakanı'nın bu saldırıyı kınamasından memnuniyet duyduğunu kaydeden Mladenov, "İsrail otoritelerine, bu eylemin sorumlularının bir an önce yargı önüne çıkarılmasını temin etme çağrısı yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Mladenov, şiddet sarmalına son verilerek işgalin sonlandırılması ve İsrail ve Filistin halklarının barış içinde yan yana yaşamalarına odaklanılması gerektiğini vurguladı.

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da "bir askeri bıçakladıkları" iddiasıyla 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif ve yine 21 yaşındaki Remzi el-Kasravi'yi öldürdüğü bildirilmişti.

İsrail ordusu, bir askerin yerde yatan yaralı Filistinli genci öldürdüğünü gösteren olayın videosunun medyada yer almasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, soruşturma bitine kadar da askerin görevine ara verildiğini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :