Batı Afrika'da terörle mücadele

Batı Afrika'da terörle mücadele

Burkina Faso'da düzenlenen 8. Batı Afrika'daki Müslüman Gençler Örgütü Zirvesi'nde, radikalizm ve terörle mücadele ele alındı

VAGADUGU (AA) - Batı Afrika'daki Müslüman Gençler Örgütü (OJEMAO) Genel Sekreteri Sidiku Baba, Afrikalı Müslüman gençlerin, terörle mücadelede kararlı olduklarını belirtti.

Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da, "8. Batı Afrika'daki Müslüman Gençler Örgütü Zirvesi" düzenlendi.

Terörle mücadelenin tartışıldığı zirvenin açılışında konuşan Baba, "Afrikalı Müslüman gençler, terör saldırılarıyla mücadelede kararlıdır." ifadesini kullandı.

Baba, Çad Gölü çevresindeki ülkeleri hedef alan Boko Haram'ın saldırılarına işaret ederek Batı Afrikalı Müslüman gençlerin zirvede, teröristleri etkisiz hale getirmek için atılacak adımları ve alınacak önlemleri müzakere edeceklerini bildirdi.

Burkina Faso Güvenlik Bakanı Simon Compaore de "Terör saldırılarının yaşandığı bir dünyada, radikalizm sorunu ve bu kavramın gençlerle olan ilişkisi görmezlikten gelinemez." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis Başkanı Salifu Diallo da teröristlerin, İslam dinini çıkarlarına alet ettiklerini söyleyerek radikalizmi yok edebilmek için gençlerin eğitimine ve istihdamına ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

Vagadugu'da dün başlayan ve yarın sona ermesi planlanan zirveye Burkina Faso, Fildişi Sahili, Benin, Togo, Nijer, Mali ve Senegal'den gelen yaklaşık 3 bin genç katılıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :