Batı Afrika'da terörle mücadele

Batı Afrika'da terörle mücadele

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu Başkanı Johnson-Sirleaf:- "Terörle etkin mücadele için ülkeler arasındaki istihbarat paylaşımının arttırılması ve güvenlik kurumlarının güçlendirilmesi gerekir"

NIAMEY (AA) - Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) başkanlığını yürüten Liberya Devlet Başkanı Elle Johnson-Sirleaf, terörle etkin mücadele için ülkeler arasındaki istihbarat paylaşımının arttırılması ve güvenlik kurumlarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Johnson-Sirleaf, temaslarda bulunmak üzere dün Nijer'e geldi. Nijerli mevkidaşı Mahamadu Issufu ile başkent Niamey'de ortak basın toplantısı düzenleyen Johnson-Sirleaf, dünya genelinde artan terör olaylarına değindi. Terörle savaşta gençlerin eğitiminin önemine işaret eden Johnson-Sirleaf, "insani gelişimin" teröre karşı atılacak güçlü bir adım olduğunu belirtti.

Özellikle gençlerin eğitim ihtiyacının karşılanmasının insani gelişimi de sağlayacağını kaydeden Johnson-Sirleaf, "Terörle mücadelede, güvenliğin ve istihbarat alışverişinin arttırılması, güvenlikten sorumlu kurumların güçlendirilmesi elzem. Terörle etkin mücadele için ülkeler arasındaki istihbarat paylaşımının arttırılması ve güvenlik kurumlarının güçlendirilmesi gerekli." ifadelerini kullandı.

Johnson-Sirleaf'ın ardından konuşan Issufu da ülkeler arasındaki istihbarat alışverişinin önemine vurgu yaptı.

Liberya, çevresindeki ülkelere kıyasla daha az terör eylemlerine sahne olsa da komşusu Nijer, Boko Haram ve İslami Mağrip El Kaidesi'nin (AQMI) terör tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :