Başvurular tamamlandı sıra Konya TOKİ Ardıçlı 5. Etap kura sonuçlarına geldi

Başvurular tamamlandı sıra Konya TOKİ Ardıçlı 5. Etap kura sonuçlarına geldi

TOKİ’nin Konya’da yapımı devam eden konutlar için kuraları ve başvuruları sürüyor. Tamamlanması yaklaşan Ardıçlı TOKİ konutları 5. etapta başvurular tamamlandı. 664 konutun kuraları 20 Ocak’ta çekilecek. Başvuru sayısı ise rekora koştu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın girişimleri sonucunda Konya’da yapımı başlayan ve ilk etabı teslim edilen TOKİ Ardıçlı Konutları’nda inşaatlar son sürat ilerliyor.

İLK ETAPTAN SONRA HIZLA İLERLEDİ

2019 yerel seçimleri sonrası yapımına hızla başlanan TOKİ Ardıçlı birinci etabı geçtiğimiz yıl sonuna doğru teslim edildi. Teslimatlar yapılırken 2,3,4,5 ve 6. etaplarda da inşaatlar son sürat devam etti. İlk etapta 1000 kişi konut sahibi oldu. 2. Etapta 500’den fazla konutun yapımı sürerken diğer etaplarda da binlerce konut sahiplerinin olmayı bekliyor.

5. ETABA YOĞUN İLGİ

TOKİ’nin Ocak ayının hemen başında başvurularını başlattığı 5. etap başvurularına ilgi yoğundu. 40 binden fazla vatandaşın başvurusunun alındığı süreç sonunda 2+1 konutlarda 18 bine yakın başvuru kabul edildi.

3+1 konutlara başvurusu sayısı ise 23 bin. Başvuruları kabul edilen vatandaşların isimleri TOKİ’nin internet sitesinde liste halinde yayınlandı.

Süreç esnasında başvurusu kabul edilmeyen, şartları uymayan vatandaşların sayısı da 6 bin 270 olduğu öğrenildi.

KURA 20 OCAK’TA CANLI YAYINDA

TOKİ, kuruma ait Youtube ve sosyal medya sayfalarında 20 Ocak tarihinde noter nezaretinde çekiliş yapacak. Çekiliş sonucunda 664 konut sahiplerine verilecek. Ayrıca kura sonuçları TOKİ’nin internet sitesinde ilan edilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum