Başörtüsüne ilişkin hüküm Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi! CHP ve İYİ Parti salonu terk etti

Başörtüsüne ilişkin hüküm Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi! CHP ve İYİ Parti salonu terk etti

AK Parti ve MHP ile BBP ortak başörtüsü ve ailenin korunması ile ilgili teklifi Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerin ilk maddesi olan başörtüsüne ilişkin hüküm Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi

Başörtüsüne ilişkin hüküm Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. CHP ve İYİ Parti tarafından yapılan, başörtüsü ile ilgili değişiklik önergesi reddedildi.

AK Parti ve MHP ile BBP ortak başörtüsü ile ilgili teklifi ile ailenin korunmasına dair hükümler Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri devam ediyor. Teklifin başörtüsüne ilişkin birinci maddesi kabul edildi.

Teklifin maddelerinin görüşüldüğü komisyonda muhalefet, birinci maddede yer alan "dini inancı sebebiyle" ibaresinin anayasanın laiklik ilkesine aykırı olduğunu savundu.

CHP ve İYİ Parti, ortak bir önerge vererek ibarenin tekliften çıkarılmasını istedi. Önerge üzerindeki görüşmelerde muhalefet, bu düzeltmeyle teklife destek vereceğini belirtti. Muhalefetin "dini inancı sebebiyle" ifadesinin tekliften çıkarılmasını istediği önerge, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedilirken CHP ve İYİ Parti temsilcileri salonu terk etti.

Başörtüsü teklifinin "Hiçbir kadın dini inancı sebebiyle başını örtmesi, tercih ettiği kıyafetiyle eğitim ve kamu temel hak ve özgürlüklerden yararlanmaktan yoksun bırakılamaz" maddesi komisyonda kabul edildi.

1.jpg

Resim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.