Başörtü mağduru öğretmen, mesleğinde ikinci baharını yaşıyor

Başörtü mağduru öğretmen, mesleğinde ikinci baharını yaşıyor

Adıyaman'da, 28 Şubat sürecinde öğretmenlikten uzaklaştırılan ve 2006'daki sicil affıyla mesleğine dönen Ayfer Yetkin, öğrencilerini geleceğe hazırlıyor- Yetkin: "Başörtüsü mağdurları olarak öğretmenliği doya doya yaşayamadık"

ADIYAMAN (AA) - "Başörtüsü yasağı" nedeniyle 28 Şubat sürecinde öğretmenlikten uzaklaştırıldıktan sonra 2006'da sicil affından faydalanan Ayfer Yetkin, mesleğinde ikinci baharını yaşıyor.

Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi'nden mezun olan Ayfer Yetkin, 1990'da Adıyaman'ın Kahta ilçesi Kubilay İlkokulunda öğretmenliğe başladı. Çocukluğundan beri öğretmenlik hayali kuran Yetkin, başörtüsü yasağından dolayı 28 Şubat sürecinde mesleğinden uzaklaştırıldı.

Yaklaşık 4 yıl öğrencilerden ayrı kalan Yetkin, 2006'daki sicil affıyla mesleğine döndü.  

Yetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başörtülü olduğu için hep köylerde çalışmak zorunda kaldığını ancak bundan hiç şikayet etmediğini söyledi. 

- "Okulumun yanından geçemedim"

28 Şubat sürecinde büyük sıkıntılar çektiğini anlatan Yetkin, şöyle konuştu:

"17 Mayıs 2002'de müdürümüz okuldan uzaklaştırıldığıma dair yazıyı getirdi. Zaten böyle bir duruma hazırlıklıydım. Okul idarecisi yazıyı derste imzalattı ve 'artık gidebilirsin' dedi. O an kendimi çok kötü hissettim. En azından o günü bitirmek istiyordum ama çantamı aldığım gibi sınıftan çıktım. Yaklaşık 2 yıl okulumun yanından dahi geçemedim."

- "Öğrencilerimi geleceğe hazırlıyorum"

Yetkin, mesleğinden ayrı kaldığı dönemde öğrencilerinin hep gözünde canlandığını dile getirdi. 

Bu süreçte çok yıprandığını anlatan Yetkin, "Çünkü hayallerim elimden alınmıştı. Çok sevdiğim öğrencilerimden uzaklaşmıştım. Sicil affı ise bana mesleğimde adeta ikinci baharımı yaşattı" diye konuştu. 

Yetkin, okulda başörtülü dolaşabilmenin ise çok güzel bir duygu olduğunu vurguladı. 

Halen merkez Altınşehir Ortaokulunda görev yaptığını hatırlatan Yetkin, "Birçok kadın bu süreçten zarar gördü. Başörtüsü mağdurları olarak öğretmenliği doya doya yaşayamadık. Mesleğime kısa süre ara vermek zorunda kalsam da şimdi öğrencilerimi geleceğe hazırlıyorum. İnşallah bu tür olayları bir daha yaşamayız" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :