Basketbolda Türkiye'nin İlk Kadın Mhk Üyesi Figen Keskin:

Basketbolda Türkiye'nin İlk Kadın Mhk Üyesi Figen Keskin:

Önemli bir sorumluluk yüklendiğimi düşünüyorum"- "Yönettikleri başarılı maçlar sonrasında kadın hakemlere duyulan güven arttı

Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunun (MHK) ilk kadın üyesi olan Figen Keskin, önemli bir sorumluluk yüklendiğini söyledi.

Keskin, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, basketbolda MHK üyeliğine kadar gelen kariyeriyle ilgili bilgiler verip, kadın hakemliğinin durumu hakkında düşüncelerini aktardı.

1989 yılında basketbol hakemliğine başladığını, daha sonra masa görevlisi olarak çalıştığını, İstanbul İl Hakem Komitesi üyeliği yaptığını, maçlarda teknik komiser olarak görev aldığını anlatan Keskin, "Türkiye'nin ilk kadın MHK üyesi olduğumu ben de göreve gelince öğrendim. Elbette büyük heyecan duydum. Aynı zamanda önemli bir sorumluluk yüklendiğimi de düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Basketbolda kadın hakemlere, yönettikleri başarılı maçlar sonrasında duyulan güvenin arttığını belirten Keskin, şunları kaydetti:

"Şu anda kadın hakemlerin önleri daha açık ve gördükleri destek ile alacakları yol daha fazla. Özellikle Beko Basketbol Ligi'nde ve TB2L'de görev yapan kadın hakemlerimiz, ilk dönemlerde yadırgandı. Bu geçiş sürecinin ardından yönettikleri başarılı maçlar sonrasında onlara duyulan güven arttı. Özellikle Özlem Yalman'ın üst düzey FIBA organizasyonlarında aldığı görevlerde izlediğim maçlarda, erkek hakemler kadar güvenli maç yönettiğini gördüm. Bu durumdan da kadınlar adına büyük mutluluk duydum. Daha fazla ön planda olmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben de kendilerine bundan sonraki dönemde bir MHK üyesi olarak her zaman her konuda yardım etmeye ve destek olamaya hazırım."

Muhabir: Serdal Kalaycı
Yayınlayan: B. Selçuk Aval

Kaynak:Haber Kaynağı