Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından

- Darüşşafaka Başantrenörü Blatt: "Savunmamız, kazanmamızdaki önemli faktörlerden biriydi" - Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Kandemir: "Takım halinde skor üretmeliyiz"

İSTANBUL (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında Yeşilgiresun Belediyespor'u 80-73 yenen Darüşşafaka'nın başantrenörü David Blatt, savunmada etkili bir performans ortaya koyarak kazandıklarını ifade etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Blatt, "Karşılaşma oldukça sert geçti. İki takım da iyi mücadele etti. Yeşilgiresun Belediyespor iyi bir maç çıkardı. Onları tebrik ediyorum. 3. ve 4. periyotta kontrolü onlar ele geçirdi. Biz maçın sonlarına doğru oyunu ele aldık ve kazandık." diye konuştu.

Wilbekin'in takıma dönüşünün sevindirici olduğunu belirten Blatt, "Savunmamız, kazanmamızdaki önemli faktörlerden biriydi. Wilbekin'in yokluğunda rakiplerimizi düşük sayıda tuttuğumuz olmuştu." değerlendirmesinde bulundu.

Darüşşafaka'nın ABD'li oyuncusu JaJuan Johnson, "İki takım da iyi oynadı. 4. periyotta seri yakaladık. Sert oyunumuzla maçı kazandık." ifadelerini kullandı.


- Yeşilgiresun Belediyespor cephesi

Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir ise hücumda etkili olamadıkları için maçı kaybettiklerini söyledi.

Hücumda basit hatalar yaptıklarını vurgulayan Kandemir, "Maçın ilk devresinde iyi oynadık. Maça iyi hazırlanmıştık. Oyunun kontrolünü kaybettik. Gereksiz fauller yaptık ve Darüşşafaka maçı kazandı." diye konuştu.

Oyun ve oyuncu anlamında eksiklerinin olduğunu belirten Kandemir, şunları kaydetti:

"Deplasmanda galip gelmemiz için skoru daha da aşağıda tutmamız lazım. Daha dengeli oynayıp hızlı hücumlar yapmamız lazım. Zamana ihtiyacımız var. Aldığımız ribauntlar sonrası hücuma çıkma ve sayı yapma anlamında sorun yaşıyoruz. Daha çok takım halinde skor üretmeliyiz. Biz biraz daha bireysel skor üretiyoruz. Bunu çözünce galibiyetler alacağız."

Yeşilgiresun Belediyesporlu oyuncu Dusan Cantekin ise "İyi mücadele ettik. İyi direnç gösterdik. Son çeyrekte topu kullanırken yanlış kararlar verdik ve maçı kaybettik." değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :