Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından

- İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Erdoğan:"Çok basit hatalar yaparak maçı kaybettik"- Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Blatt: "İki farklı yarının maçıydı. İlk yarıda rakibimiz harika oynadı. İkinci yarıda da biz harika oynadık"


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftasında sahasında Darüşşafaka Doğuş'a 94-93 mağlup olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, basit hatalar yaparak maçı kaybettiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Erdoğan, son periyotta doğru kararlar veremediklerini belirterek, "Çok basit hatalar yaparak maçı kaybettik. Savunmada kötüydük ve 94 sayı yedik. Özellikle son çeyrekte 30 sayı yedik. Bu kaldırılabilecek bir durum değil. İnşallah ligin geri kalan maçlarında da aynı mücadeleyi göstererek önce Avrupa kupası sonra da play-off şansını sürdürebiliriz." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Metecan Birsen, maçı son saniyelerde kaybettikleri için çok üzgün olduklarını aktardı.


- Darüşşafaka Doğuş cephesi


Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü David Blatt, maçın ikinci yarısında harika basketbol oynadıklarını dile getirdi.

Blatt, THY Avrupa Ligi'nde oynadıkları Brose Bamberg maçının ardından çok iyi hazırlanma fırsatı bulamadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İki farklı yarının maçıydı. İlk yarıda rakibimiz harika oynadı. İkinci yarıda da biz harika oynadık. Bütün bir ilk yarıyı ne yapacağımızı bulmakla geçirdik ve bulamadık. Rakibimiz o kadar iyi oynadı ki fark çevrilemeyecek kadar artarak 20 sayıya çıktı. Bu sezon bir çok kez yaptığımız gibi geri dönemin bir yolunu bulduk. Bu durumda olmayı pek tercih etmem ama skor ve oyun bu hale gelince buradan çıkmanın bir yolunu bulmalısınız. Kafamızın bir yerinde cuma günkü Kızılyıldız maçı vardı. Bugünkü maç aslında bizi cuma için hazırlayan bir karşılaşma oldu. Hakemler en ufak temasa bile faul çaldılar. Maçın başından itibaren buna uyum sağlamakta sıkıntı çektik."

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Birkan Batuk ise soyunma odasında konuştuklarını ikinci yarıda sahaya yansıtarak farkı erittiklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler