Basketbol ile 6 ay önce tanıştılar, zirveye yükseldiler

Basketbol ile 6 ay önce tanıştılar, zirveye yükseldiler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Sevgi Evleri'nde yetişen 13-17 yaş aralığındaki kız çocukları, spor geçmişleri olmamasına rağmen sadece 6 aylık çalışma ile basketbolda lige yükselmeyi başardı- Kızlar takımı, Türkiye Basketbol Ligi'nde yıldızlar v

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Sevgi Evleri'nde yetişen 13-17 yaş aralığındaki kız çocukları, 6 ay önce tanıştıkları basketbolda lige yükselerek yıldızlar ve gençler kategorilerinde yer almayı başardı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle Türkiye'nin 81 ilinde Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü adıyla yapılanarak devlet koruması ve bakımı altındaki çocukların kişisel gelişimlerini güçlendirmek, hayata tutunmaları ve güçlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla yürüttüğü spor faaliyetleri meyvelerini vermeye başladı.

Sporla hayata tutunan, hayallerini gerçeğe dönüştüren çocuklar en son halterde Avrupa 3'üncülüğü elde ederek Türkiye'ye gurur yaşatırken, bir güzel haber de Sevgi Evleri'nde kalan kız çocuklarından geldi.

Hiçbir spor geçmişi olmayan 13-17 yaş aralığındaki kızlar, sadece 6 ay önce basketbol ile tanıştı ve Sevgi Evleri'nin desteğiyle "ASP Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Basketbol Takımı" olarak antrenmanlarına başladı.

- Basketin "en"leriyle yarışacaklar

ASP Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Basketbol Takımı, antrenörleriyle 6 ay boyunca düzenli olarak sürdürdükleri çalışmalar sonucunda tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Basketbol Ligi'nde oynamaya hak kazandı.

Takım, bu aydan itibaren Türkiye Basketbol Federasyonunun düzenlediği “U16 ve U18” grubu olarak adlandırılan yıldızlar ve gençler liginde maçlara katılacak.

- "Basketbolcu olmanın da ötesinde hayaller kurmaya başladılar"

AA muhabirine açıklama yapan ASP Gençlik ve Spor Kulübü Genel Koordinatörü Özcan Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet alan çocukların rehabilitasyon süreçlerinde sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Özellikle spor yapan çocukların sistemli bir şekilde fiziksel aktivitede bulunmalarının zihinsel ve ruhsal gelişimlerine de önemli katkı sağladığını dile getiren Gül, "Spor yapan çocuklar daha mutlu ve başarılı oluyor. Kendilerini ve yaşamlarını disipline edebilme becerileri kazanan çocuklar kendilerine hedef koyabiliyor ve hayata daha sıkı tutunabiliyor." dedi.

Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan yaklaşık 20 kızla "Bayan Basketbol Takımı"nı oluşturmak üzere bundan 6 ay önce çalışmalara başladıklarını anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Tamamı koruma ve bakım altında olan kızlarımız ekim ayından itibaren lig maçlarına katılacak. 13-17 yaş aralığında yaklaşık 20 kızımız antrenör ve uzman eğitmenlerimiz eşliğinde 6 ay boyunca sistemli ve düzenli bir şekilde antrenmanlara devam etti. Daha önce spor geçmişi olmayan bu çocuklar bugün geldiğimiz noktada bir yere ait olduklarını kabul ettiler ve aidiyet duyguları oluştu. Kendilerini daha değerli ve önemli hisseden çocuklarımız geleceğe yönelik planlar yapmaya başladı. Artık basketbolcu olmanın da ötesinde akademik kariyerleri ile ilgili fikir üretiyor ve hayaller kuruyorlar."

Özcan Gül, sporun öncelikle bir araç olduğunu, sporcu kızların nihai hedefin kişisel gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamak, mutlu ve başarılı birer birey olarak toplumda sorumluluk ve rol almak olduğunun farkına vardığını ifade ederek, "Esasen bizim nihai hedefimiz bu olmalıdır. Bunu başardığımıza inanıyorum. Devletimiz ve bakanlığımız, çocuklarımızın hem kişisel gelişimleri için hem de topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri için tüm imkanlarını kullanmakta." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :