Basketbol: FIAT Türkiye Kupası

Basketbol: FIAT Türkiye Kupası

Darüşşafaka Doğuş: 83 - Trabzonspor Medical Park: 52- Darüşşafaka Doğuş, yarı finale yükseldi


Salon: TOFAŞ

Hakemler: Mehmet Keseratar, Murat Biricik, Ziya Özorhon

Darüşşafaka Doğuş: Mehmet Yağmur 9, Lucas, Redding 10, Bjelica 12, Semih Erden 6, Wilbekin 11, Metin Türen 9, Markoishvili 10, Furkan Aldemir 10, Ender Arslan, Slaughter 2, Preldzic 4

Trabzonspor Medical Park: Erdi Gülaslan, Kitchen 3, Sertaç Şanlı 6, Kulig 4, Hardy 14, Thompson 5, Berkay Candan 2, Velickovic 4, Hakan Demirel, Alper Saruhan, İbrahim Yıldırım 10, Stipanovic 4

1. Periyot: 12-14

Devre: 32-29

3. Periyot: 54-39


BURSA (AA) - Basketbol FIAT Türkiye Kupası çeyrek final maçında Darüşşafaka Doğuş, Trabzonspor Medical Park'ı 83-52 yenerek yarı finale yükseldi.

Müsabaka, iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı. İlerleyen dakikalarda Hardy'le skor üreten Trabzonspor Medical Park'a, Darüşşafaka Doğuş, Semih Erden ve Bjelica'nın sayılarıyla karşılık verdi ve 7. dakika 10-10 eşitlikle geçildi. Periyodun sonlarına doğru Hardy ve Thompson'ın basketleriyle skorda öne geçen Trabzon temsilcisi, ilk çeyreği 14-12 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna baskılı oyunla başlayan Darüşşafaka Doğuş, Bjelica ve Markoishvili'yle bulduğu sayılarla öne geçti: 19-17. Karşılıklı sayılarla devam eden çeyreğin son bölümünü daha iyi oynayan ve Wilbekin ve Redding'le üst üste basketler bulan yeşil-siyahlılar, devre sonunda soyunma odasına 32-29 önde gitti.

Mücadelenin üçüncü çeyreğine Bjelica'nın 3 sayılık basketiyle başlayan Darüşşafaka Doğuş, Mehmet Yağmur ve Markoishvili'yle bulduğu sayılarla 26. dakikada farkı 12'ye çıkardı: 46-34. Sayı bulmakta zorlanan Trabzonspor Medical Park'a karşı Metin Türen'in üst üste smaçlarıyla farkı artıran yeşil-siyahlılar, son çeyreğe 54-39 önde girdi.

Dördüncü periyotta da Mehmet Yağmur ve Furkan Aldemir'le etkili olan ve farkı daha da açan Darüşşafaka Doğuş, 35. dakikasını 69-41 önde geçtiği müsabakadan 83-52 galip ayrıldı.

Darüşşafaka Doğuş, bu sonuçla yarı finale yükseldi.

Beş oyuncusu çift haneli skor üreten Darüşşafaka Doğuş'ta Bjelica, 12 sayı kaydetti. Trabzonspor Medical Park'ta ise 14 sayı atan Hardy, maçın en skorer oyuncusu oldu.

Bu arada karşılaşma öncesi Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :