Basketbol: FIAT Erkekler Türkiye Kupası

Basketbol: FIAT Erkekler Türkiye Kupası

Bursa'da yarın çeyrek final maçlarıyla başlayacak organizasyonun basın toplantısı yapıldı - TBF Asbaşkanı Aydan: "Bu turnuvada her an her şey olabiliyor. Maçların çok renkli geçeceğini düşünüyorum ve takımlara başarılar diliyorum"

BURSA (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı Efe Aydan, FIAT sponsorluğunda Bursa'da yarın başlayacak Erkekler Türkiye Kupası maçlarının çok renkli geçeceğine inandığını söyledi.

Federasyon tarafından düzenlenen ve 31'incisi yarın çeyrek finalin ilk iki maçıyla başlayacak organizasyon öncesi TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikasının sosyal tesislerinde basın toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Aydan, kupa mücadelesine Bursa'nın ev sahipliği yapmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bursa'da sporseverlerin kaliteli ve çekişmeli maçlar izlemesi temennisinde bulunan Aydan, "Bu turnuvada her an her şey olabiliyor. Maçların çok renkli geçeceğini düşünüyorum ve takımlara başarılar diliyorum" dedi.

Turnuvanın açılış maçında yarın Demir İnşaat Büyükçekmece ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin takım menajeri Cenk Renda da başarılı bir performansla kupayı İstanbul'a götürmeyi amaçladıklarını, bunun için mücadele edeceklerini belirtti.

Demir İnşaat Büyükçekmece Sportif Direktörü Serdar Çağlan, kupada ilk kez bu sene mücadele edeceklerini anlattı.

Türkiye Kupası maçlarında sürpriz sonuçlar çıkabildiğini vurgulayan Çağlan, "Fenerbahçe ligdeki en formda takım. Ligde yendik ve bu motivasyonla yarın sahaya çıkacağız" diye konuştu.

Kupanın son şampiyonu Anadolu Efes'in takım menajeri Rutkay Özlü, bu unvanı korumak ve kupayı müzelerine götürmek istediklerini ifade etti.

Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya ise herkes gibi kendilerinin de kupaya talip olduğunu söyleyerek, "Umarım hak eden kazanır. Bursa seyircisinin centilmence itibar edeceği bir kupa diliyorum. Herkese başarılar" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, Spor Toto Basketbol Lig Direktörü Samer Şenbayrak, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ile kupada mücadele edecek takımlardan bazı oyuncular hazır bulundu.

TOFAŞ Spor Salonu'nda kupanın çeyrek finalinde yarın Fenerbahçe-Demir İnşaat Büyükçekmece, Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes, 18 Şubat Perşembe günü ise Darüşşafaka Doğuş-Trabzonspor Medical Park, Galatasaray Odeabank-Banvit maçları yapılacak. Yarı finaller 19 Şubat, final ise 21 Şubat'ta oynanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :