Basketbol: 2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri

Basketbol: 2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri

- Bosna Hersek ve Romanya maçlarının hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, günü tek çalışmayla tamamladı


ANKARA (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Bosna Hersek ve Romanya ile oynayacağı maçların hazırlıklarını Ankara'da sürdürüyor.

Ankara Spor Salonu'nda başantrenör Ekrem Memnun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 10 dakikası basına açık tutuldu.

Günü tek çalışmayla tamamlayan millilerin, antrenmanda hücum ve savunma düzenleri üzerine durduğu belirtildi. Yaklaşık 2,5 saat süren antrenmanın şut çalışmasıyla sona erdiği ifade edildi.

Milliler, yarın sabah yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.


- "Kendimi çok şanslı hissediyorum"


A Milli Takım'a ilk kez davet edilen İlayda Güner, federasyonun internet sitesine yaptığı açıklamada, ay-yıldızlı kadroda yer aldığı için kendisini hem gururlu hem de çok şanslı hissettiğini belirtti.

İlayda, A Milli Takım atmosferine alışmaya çalıştığına işaret ederek, "Bu takımın bir parçası olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyorum. Açıkçası şu an duygularımı ifade edeceğim tek kelime heyecan. Çok heyecanlıyım ama günler ilerledikçe bu heyecanımı yenmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Takımda herkesin kendisine çok yardımcı olduğunu kaydeden genç oyuncu, şöyle devam etti:

"İlk günden itibaren stresimi yenmem için neler yapmam gerektiğini söylüyorlar. Kulüp takımında antrenmanda nasıl davranıyorsam, aynı şekilde çalışmam gerektiğini söylediler. Açıkçası ben de günler ilerledikçe kendimi daha iyi ve daha rahat hissediyorum."


- "İki maçı da kazanmak istiyoruz"

Mili oyuncu Cansu Köksal ise Bosna Hersek ve Romanya maçlarında, Ankaralı basketbolseverlerin desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Rakiplerini küçümsemediklerinin altını çizen Cansu, "Oynayacağımız iki maçı da kazanmak istiyoruz. Umarım iki karşılaşmayı da kazanan taraf biz oluruz. Takım olarak herhangi bir sorun yaşamak istemiyoruz. Sezon arasında bu maçlar oynanıyor. Bu süreç umarım sakatsız, güzel ve keyifli geçer." değerlendirmesinde bulundu.

Cansu, kendi durumuyla ilgili ise "Menisküs operasyonu geçirmiştim ama şu an herhangi bir sorun yok." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :