Başkentteki fuhuş operasyonu

Başkentteki fuhuş operasyonu

Ankara'daki bazı masaj salonlarına, fuhuş yapıldığı gerekçesiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 18 kişi serbest bırakıldı

ANKARA (AA) - Ankara'da fuhuş yapıldığı tespit edilen masaj salonlarına düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 18 kişi serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 18 yaşından küçük bir kızın masaj salonlarında fuhuş yapıldığı yönündeki ihbarı üzerine 8 Mart'ta düzenlediği operasyonda gözaltına aldığı 21 kişiden 18'i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 3'ü serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, adliyeye getirilen 18 şüpheliden 9'unu tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Savcı, serbest bıraktığı 9 kişiden 4'ü hakkında da nöbetçi sulh ceza hakimliğinin adli kontrol kararı çıkartmasını talep etti.

Nöbetçi sulh ceza hakimi, tutuklamaya sevk edilen şüphelilerin tamamını adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Hakim, 4 şüpheli hakkındaki adli kontrol talebini de kabul etti.

Adli kontrol kapsamında şüphelilerin karakola imza verecekleri kaydedildi.

- Soruşturma

Kızılay başta olmak üzere 25 noktaya düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli 3 polis memurunun da bulunduğu 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin elebaşı olduğu iddia edilen S.K'nin, kendisine ait 9 masaj salonunda görevlendirdiği yöneticiler aracılığıyla suç organizasyonunu yönettiği, masaj salonlarına gelen müşterilere bilgilerinin dışında uyuşturucu madde verdikleri, fotosel içerisine yerleştirdikleri gizli kameralar aracılığıyla elde ettikleri görüntüleri ise şantaj aracı olarak kullandıkları öne sürülüyor.

Şüpheliler, masaj salonlarında fuhuş yapan kadınların müşterilerinden hamile kalmasını sağlamak ve bu şekilde doğan bir çocuğu internet üzerinden buldukları Kayseri'deki bir aileye 30 bin lira karşılığında satmaya çalışmakla da suçlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :