Başkentte uyuşturucuyla mücadele

Başkentte uyuşturucuyla mücadele

Kentte bir haftada gözaltına alınan 76 kişiden 34'ü tutuklandı

ANKARA (AA) - Başkentte narkotik suçlarla mücadele kapsamında bir haftada yakalanan 76 kişiden 34'ü tutuklandı.

Ankara Valiliğinden, narkotik suçlarla mücadele faaliyetlerine ilişkin yapılan açıklamaya göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, 30 Nisan-6 Mayıs'ta "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanma suçları"ndan 30 ayrı olaya ilişkin çalışma gerçekleştirildi.

Yürütülen çalışmalarda, 44 şüpheliye uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma suçundan, 31 şüpheliye kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanma suçlarından, 1 şüpheliye ise diğer suçlardan olmak üzere toplam 76 kişiye işlem yapıldı.

Şüphelilerden 34'ü tutuklandı, 31'i emniyetteki ifadesinin ardından, 9'u adli kontrolle, 2'si de savcılıktan serbest bırakıldı.

Ayrıca 15 kilo 381 gram esrar, 8 kilo 985 gram eroin, 683 gram kokain, 24 bin 188 ecstasy hap, 2 gram skunk, 27 sentetik hap, 610 gram afyon sakızı, 4 gram bonzai, 5 hassas terazi, bir tabanca, bir şarjör, 8 tabanca fişeği ile uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 22 bin 505 lira ele geçirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :