Başkent'te karla mücadele

Başkent'te karla mücadele

Ankara'da gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 8 bin kilometreyi aşkın ana arteli trafiği açık tutmak için çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 832 araç ve 3 bin personelle karla mücadele ediyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 8 bin kilometreyi aşkın ana arteli trafiği açık tutmak için 832 araç ve 3 bin personelle kar temizleme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığınca 832 araç ve 3 bin personelle yapılan çalışmalar kapsamında özellikle merkezdeki ana arter ve caddelerin trafiğe açık hale getirildiği bildirildi.

Ekiplerin, Ankara'da merkez ve 25 ilçede karla aralıksız mücadele ettiğinin belirtildiği açıklamada, buzlanmaya karşı da 10 bin tona yakın tuz kullanıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, ana arterler ve caddelerin trafiğe açık tutulabilmesi için kar yağışına karşı etkin şekilde mücadele edildiğini aktardı.

Üçpınar, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Dün akşam saat 20.30 civarında başlayan ve sabaha kadar aralıklarla yoğun olarak yağan karın yüksekliği, şehir merkezinde 20 cm, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 30-40 cm seviyelerine ulaştı. Ankara genelinde toplam 14 bin kilometrelik yolun yaklaşık 8 bin kilometresindeki ana arter ve caddeleri, kar yağışının sabaha kadar devam etmesi sonucu bazı yerlerde kar küreme çalışmalarımızı da tekrar tekrar yapmak durumunda kaldık."

Üçpınar, meteoroloji verilerine göre başkentte bugün ve yarın da kar beklendiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler