Başkentte hap kaçakçılarına suçüstü

Başkentte hap kaçakçılarına suçüstü

Pursaklar ilçesinde cinsel uyarıcı hapları "merdiven altı" tabir edilen yöntemle ürettiği ve anlaşmalı matbaalara bastırılan kutular içerisinde satışa hazır hale getirdiği belirlenen şebekeye yönelik operasyon düzenlendi- Operasyonda, bir depo içerisinde

ANKARA (AA) - SERTAÇ BULUR - Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, Pursaklar ilçesinde cinsel uyarıcı hapları "merdiven altı" tabir edilen yöntemle ürettikleri ve anlaşmalı matbaalara bastırdıkları kutularda satışa hazır hale getirdikleri belirlenen şebeke üyelerini suçüstü yakaladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yasa dışı yollardan ülkeye sokulan cinsel içerikli ürünlere ait ham maddelerin "merdiven altı" tabir edilen yöntemlerle imal edilip anlaşmalı matbaalar aracılığıyla kutulandığı ve satışa hazır hale getirildiği ihbarı üzerine Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri harekete geçti.

Ekipler, hapların saklandığı yeri tespit edebilmek için çalışma başlattı. Pursaklar'da ara sokakta bir binanın altındaki dükkanın depo olarak kullanıldığını belirleyen ekipler, 10 gün önce depoyu takibe aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından ekipler depoya baskın düzenledi. Operasyon sırasında depoda bulunan Fatih D. ile şebekenin elebaşı olduğu belirlenen Veli O. ve dükkan sahibi Mustafa Z. gözaltına alındı.

Operasyonda, kutu içerisinde binlerce hap ile 18 kilogram esrar ele geçirildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada Veli O'nun aynı zamanda Kızılay'da cinsel içerikli ürünler satan bir mağazanın sahibi olduğu, imal edilen sahte hapları yurt genelinde fahiş fiyatlarla piyasaya sürdüğü belirlendi.

Emniyette sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Veli O. tutuklanırken, diğer 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Yurt dışından kargoyla temin ettiği hapları aktarlara satmış

Kaçakçılık ekiplerinin, yurt dışından yasa dışı yollarla cinsel uyarıcı hap getirdiği tespit edilen zanlıyı da takibe aldı.

Zanlı Atilla E'nin, getirdiği hapları Sıhhiye Sağlık Sokağı'nda bir kargo firmasından teslim alacağı bilgisi üzerine iş yerinde önlem alan ekipler, şüpheliyi siparişini almak üzere geldiği sırada suçüstü yakaladı. Operasyonda 7 bin 580 hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlının, sorgusunda yurt dışından gümrüksüz getirdiği hapları Ankara'daki bazı aktarlara sattığını söylediği öğrenildi.

Atilla E'nin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Her 2 operasyonda ele geçirilen hapların Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi.

Emniyet yetkilileri, ele geçirilen hap kutuları üzerinde herhangi bir karekod bulunmadığını vurguladı. Sağlık Bakanlığının izni olmayan, kaçak yollarla ülkeye sokulan ürünlerin kullanılması, verilmesi ve satılmasının suç teşkil ettiğini belirten yetkililer, bu ürünlerin halkı aldatıcı mahiyette olduğu ve kullanılmasının sağlık açısından çok ciddi sorunlara yol açabileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :