Başkentte BM önünde basın açıklaması

Başkentte BM önünde basın açıklaması

Türkiye Azerbaycan Talebe Birliği, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını BM binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti

ANKARA (AA) - Türkiye Azerbaycan Talebe Birliği, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarına Birleşmiş Milletler (BM) binasının önünde yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

BM binasının önüne otobüsle gelen grup, ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları ile "Bebek katili Ermenistan" yazılı dövizlerle protesto eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Azerbaycan Talebe Birliği Başkanı Elvin Agayev, Dağlık Karabağ sorunu başladıktan sonra Ermenistan’ın 5 Mayıs 1994’te imzalanan ateşkes anlaşmasının şartlarını bozarak Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarda bulunmaya başladığını söyledi.

Son olarak 4 Haziran’da Ermenistan ordusunun, Azerbaycan’ın Füzuli iline bağlı Alhanlı köyünü ağır silahlarla ateş altına aldığını anımsatan Agayev, bu saldırıda 2 yaşındaki Guluyeva Zehra Elnur ile büyükannesi 50 yaşındaki Guluyeva Servinaz İltifat’ın hayatlarını kaybettiğini belirtti.

Guluyeva, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ermenistan’ın işlediği bu cinayetler, uluslararası hukuku hiçe saydığını yeniden gözler önüne sermiştir. Bunun en önemli sebebi, savaşın başladığı 1988’den bugüne kadar Ermenistan’a karşı hiçbir uluslararası yaptırımın, baskının uygulanmaması, Birleşmiş Milletler teşkilatının ve diğer uluslararası örgütlerin Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı işlediği savaş suçlarını ve Azerbaycan topraklarının işgalini sürdürmesini görmezden gelmesidir. Biz Azerbaycan vatandaşları olarak Birleşmiş Milletler’in 2 yaşındaki Zehra’nın Ermenistan işgalci ordusu tarafından katledilmesine tepkisini ortaya koymasını, Ermenistan’ın insanlık suçu işleyen, soykırım yapan yöneticilerinin Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmasını talep ediyoruz."

Grup, açıklamanın ardından üzerinde "Zehra’ya adalet, Karabağ’a adalet" yazılı siyah çelengi, BM binasının girişine bıraktı ve basın açıklamasının bir kopyasını BM yetkilisine iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :