Başkent'te bazı bölgeler karla kaplandı

Başkent'te bazı bölgeler karla kaplandı

Çubuk'un yüksek kesimlerine yağan kar, Karagöl Tabiat Parkı'nı beyaz bir örtüyle kapladı. Ziyaretçiler, kartpostallık manzarayı doyasıya yaşayarak piknik yapmanın ve kar keyfinin tadını çıkarıyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, yüksek kesimlere yağan kar, doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl Tabiat Parkı'nı büyüleyici bir beyazlığa bürüdü. İlçeye 22 kilometre uzaklıkta bulunan park, ziyaretçilerini karlı bir masal dünyasına davet ediyor.

Başkent'te bazı bölgeler karla kaplandı

Oluşan kartpostallık manzara, bembeyaz bir örtüyle kaplanan ağaçlar ve göl ile adeta büyülü bir atmosfer oluşturdu. Ziyaretçiler, bu doğal güzellikleri doyasıya yaşamak ve şehrin stresinden uzaklaşmak için Karagöl'e akın etti. Mangal yakıp piknik yapanlar, aileleriyle birlikte yürüyüş yaparak karın tadını çıkardı. Bazı ziyaretçiler ise eğlenceli anlar yaşayarak kartopu oynadı.

Başkent'te bazı bölgeler karla kaplandı

Çubuk'ta yaşayan Serkan Ünal, Karagöl'ü sık sık ziyaret ettiklerini belirterek, "Kar yağışı sonrası burayı görmek çok güzel bir duygu. Herkes burayı tercih ediyor. Vatandaşların gelmesini tavsiye ederim, her tarafta piknik yerleri var. Doğa, manzara, çok güzel bir yer" dedi.

Başkent'te bazı bölgeler karla kaplandı

Emrah Çetin ise yaz kış demeden sürekli Karagöl'e geldiklerini söyleyerek, "Karagöl bayağı güzel bir yer. Yazın genellikle piknik amaçlı geliyoruz, kışın da kar yağdığında çocukları gezdirmeye geliyoruz. Benim bildiğim kadarıyla dibi olmayan bir göl. Ankara'dan buraya çok kişi ziyarete geliyorlar. Gelecek kişilere de tavsiye ederim. Kesinlikle gelip bu doğayı görmeleri lazım. Kızımla beraber kardan adam yaptık, kartopu savaşı yaptık. Fotoğraf çekindik" şeklinde konuştu.

Başkent'te bazı bölgeler karla kaplandı

Babasıyla birlikte Karagöl'e gelen Zeynep Çetin ise, "Burada piknik yapmak çok güzel oluyor. Eğlenceli oluyor. Yaz ayında daha çok yapıyoruz. Kartopu oynadık, kardan adam yaptık, eğlendik" diyerek, Karagöl'ün doğal güzellikleriyle keyif dolu anlar yaşadıklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.