Başkent'te 19 Milyon Liralık Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi

Başkent'te 19 Milyon Liralık Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi

Ankara merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda, kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtıp tuzağa düşürdükleri kişilerden haksız kazanç elde eden dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyon düzenlendi.

Şüpheliler Teknik ve Fiziki Takip Sonucu Yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ankara’da bazı kişilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan şahıslar tarafından dolandırıldığına dair şikayetler üzerine harekete geçti. Mağdurların beyanları ve yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, dolandırıcılık şebekesinin üyesi olduğu belirlenen M.B. gözaltına alındı.

İfadeler Dolandırıcılık Ağını Ortaya Çıkardı

Gözaltına alınan M.B.'nin ifadesinde, dolandırıcılık ağına düşürdükleri kişilerden aldığı para ve ziynet eşyalarını M.S.'ye teslim ettiğini söylemesi üzerine, ekipler M.S.'yi de yakalayarak gözaltına aldı. M.S.’nin üzerinden mağdurlardan alınan para ve ziynet eşyaları ele geçirildi.

Şebeke Lideri İstanbul’da Yakalandı

Yapılan detaylı incelemeler sonucu, dolandırıcılıktan elde edilen haksız kazançların şebeke lideri M.N.K.’da toplandığı belirlendi. M.N.K., İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalanarak Ankara'ya getirildi.

19 Milyon Liralık Vurgun

Şüphelilerin kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıttıkları ve tuzağa düşürdükleri kişilere, isimlerinin terör ve kaçakçılık soruşturmalarında geçtiğini söyleyerek para talep ettikleri öğrenildi. Bu yöntemle 5 kişiyi dolandırarak toplam 19 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Zanlılar Tutuklandı

Gözaltına alınan 3 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Emniyet yetkilileri, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.