Başkanlardan Konyalılara çağrı: Deprem bölgesi için malzeme ihtiyacı kalmadı, şimdi nakdi yardım zamanı

Başkanlardan Konyalılara çağrı: Deprem bölgesi için malzeme ihtiyacı kalmadı, şimdi nakdi yardım zamanı

Konya depremin ardından seferber oldu. Tırlar dolusu yardım malzemesi deprem bölgelerine ulaşırken, Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediye Başkanları yeterli miktarda malzeme gönderildiğini belirterek, AFAD'a nakdi yardım çağrısında bulundu

Konya Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilin ağır şekilde etkilendiği 7,7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından seferber oldu. Yardım toplama merkezlerine adeta akın eden Konyalılar, tırlarca acil yardım malzemesini afet bölgelerine uğurladı.

Konya’da deprem bölgesine yardım için yeni bir çağrı yapıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ortak bir çağrı yaparak, deprem bölgelerine ayni yardımlarla yeterli miktarda malzeme gönderildiği belirterek, nakdi yardımlara ağırlık verilmesi çağrısında bulundu. Bundan sonra nakdi yardımlara öncelik verilmesi isteyen başkanlar, AFAD'ın yardım hesaplarını paylaştı.

Başkanların paylaşımlarında, “Kıymetli hemşehrilerimiz, sizlerden önemli bir ricamız var. Deprem bölgelerine ayni yardımlarla yeterli miktarda malzeme gönderdik. Bundan sonra nakdi yardımlarınıza öncelik vermenizi rica ediyoruz. Nakdi yardımlarınızı AFAD banka hesaplarına ulaştırabilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Ne zaman haydi #Konya desek hiç mahcup olmadık. Bu şehrin bir ferdi olmaktan dolayı Allah’a şükrediyorum" paylaşımı ile depremzedeler için tek yürek olan Konyalılara teşekkür etti.

AFAD DEPREM YARDIMI! KISA MESAJ VE HESAP NUMARALARI

Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar, “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL'dir) ya da aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecek.

Yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gereken EFT numaralarına AFAD'ın AFAD DEPREM YARDIM KAMPANYALARI sitesinden ulaşılabiliyor.

Resim

Resim

Resim

Resim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler