Başkan uyardı! Konya'da engellileri kullanarak yardım toplayan dolandırıcılara itibar etmeyin

Başkan uyardı! Konya'da engellileri kullanarak yardım toplayan dolandırıcılara itibar etmeyin

Devletin engelliye de ona bakana da maaş verdiğini belirten TSD Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, "Bizim adımıza para toplayanlara itibar etmeyin, biz dilenci değiliz. Topladıkları paralar nereye gidiyor bilmiyoruz" uyarısında bulundu

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, "Bizim adımıza para toplayanlara itibar etmeyin, biz dilenci değiliz. Topladıkları paralar nereye gidiyor bilmiyoruz" dedi. 

Başkan Mıhçı, yaptığı yazılı açıklamada, "Biz engelliler olarak hayatın her zaman içinde yer aldık almaya devam edeceğiz. Engelleri nedeni ile eve kapanan bizim insanımız artı bu düşünceleri bir kenara bırakmış. Kendisi ile barışmış, hata tebessümle ümitle bakmaya başlamıştır. Her sağlıklı bireyin potansiyel bir engelli olduğu insanımız aklından çıkmamalı Engellilerin hayata olan tüm engelleri ortadan kaldırılmalı ve onların hayatının her kademesine kolaylık sunulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Verilen bir kuruş bile engelliye gitmiyor

Engelli camiasının en büyük sorununun bizim adımızı kullanarak kapı kapı gezip para toplayanlar olduğunu söyleyen Başkan Mıhçı, "Eskiden şehir içinde kalabalık yerlerde dergi gazete vb materyal satıyorlardı. Şimdi ise taşra mahallelere yöneldiler. Adaklık koyundan bakliyata kadar her şeyi topluyorlar. Lütfen bu insanlara prim vermeyelim. Bunların topladığı paraların bir kuruşu bile engelliye gitmiyor. Devletimiz muhtaç olan engelliye de ona bakana da maaş veriyor, hiçbir engelli dilenecek kadar muhtaç değildir. Bu düzenbazların oyunlarına gelmeyelim" dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.