Başkan Kılca: Çanakkale Zaferi milli ve manevi birliğimizin nişanesidir

Başkan Kılca: Çanakkale Zaferi milli ve manevi birliğimizin nişanesidir

Konya'da Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez ve Ses Sanatçısı Uğur Demirci, Karatay Belediyesi YouTube kanalından yayınlanan programda vatan, bayrak ve kahramanlık konulu şiir ile türküleri seslendirerek Çanakkale şehitlerini andı

Konya'nın Karatay İlçe Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez ve Ses Sanatçısı Uğur Demirci, Karatay Belediyesi YouTube kanalından yayınlanan programda vatan, bayrak ve kahramanlık konulu şiir ile türküleri seslendirerek Çanakkale şehitlerini andı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu yıl Çanakkale Zaferi’ni birbirinden farklı ve anlamlı etkinliklerle büyük zaferi yad ettiklerini belirterek, “Ecdadımıza ve tarihimize olan saygımızı, milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirme amacındayız” dedi.

Karatay Belediyesi tarafından hazırlanan “Bizde Zaferler Bitmez; Çanakkale” programı, Karatay Belediyesi YouTube kanalından yayınlandı.

Büyük ilgi gören ve ünlü Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez’in yanı sıra Ses Sanatçısı Uğur Demirci’nin konuk olduğu program, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümünde izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Başarılı tiyatrocu Ahmet Yenilmez, sadece Türkiye’yi değil; dünya siyaset tarihini de etkileyen Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde vatan, bayrak, kahramanlık ve özgürlük gibi birçok başlıkta işlediği şiir ve tek kişilik oyunlarla Çanakkale Zaferi’ni anlattı. Ses Sanatçısı Uğur Demirci ise 106 yıl önce milleti ve ülkesi için canını veren Mehmetçiğin kahramanlıklarını konu alan birbirinden güzel türküler seslendirerek ekran başındaki izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

ÇANAKKALE ZAFERİ MİLLİ VE MANEVİ BİRLİĞİMİZİN NİŞANESİDİR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, program dolayısıyla yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferi’nin tarihimizdeki öneminden söz etti.

Her tarihi olay ve gelişmenin milletlere kıymetli bir miras bıraktığının altını çizen Başkan Hasan Kılca, “Bir milletin kültürünü oluşturan ve besleyen en unsurlardan birisi de o milletin tarihidir. Kültürün hafızasını oluşturan ise tarihin ve geçmişin her yönüyle iyi bilinmesi, çocuklarımız ve gençlerimize doğru bir şekilde öğretilmesinden geçmektedir. Çünkü geçmişini bilmeyen, geçmişi karartılarak hedefinden şaşırtılan bir milletin, kültürünü de yaşatması mümkün değildir. Bizim geçmişimiz ve zaferlerimiz de hep tarihin bize bıraktığı mirasın ürünü olarak karşımızdadır. Çanakkale’de yaşananlar, milli ve manevi birliğimizin, kardeşliğimizin her şartta korunduğunun en anlamlı örneklerindendir. Karatay Belediyesi olarak bizler de dünya tarihinin en önemli ve en büyük muharebelerinden birisi olan Çanakkale’yi değerli sanatçılarımızın yüreğinden, dilinden yad etmek istedik. Bu programla tarihimize saygımızı, milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluyoruz” dedi.

ÇANAKKALE’DE VATAN SAĞ OLDU

Çanakkale’yi iman ile inkarın çarpıştığı, vatanımızın bütünlüğünün Allahuekber nidalarıyla perçinleştiği yer olarak tanımlayan Hasan Kılca; topla, tüfekle, bomba ve donanmalarla bu toprakları işgal edeceklerini sananların, henüz 13’ünde 14’ünde olan Ali’nin, Mehmet’in imanının ne büyük zaferlere gebe olduğunu bilmediklerinin de altını çizdi.

Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “Çanakkale’de güçlü olan değil Allah’ın gücüne inanan kazandı. İşte onlar bunu hesap edemediler. Ağır kayıplar verdik. Nice evladımız babasız, nice

annelerimiz evlatsız kaldı ama ‘vatan sağ’ oldu. Onlar, bir an olsun arkalarına bakmayı düşünmeden çıktıkları yolda şehadete erdiler. Şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Savaşı’nda isimli, isimsiz tüm ecdadımız bize miras kalan bu aziz vatanın başkahramanları. Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların var olması adına 7 ayrı cephede verilen mücadele Çanakkale cephesindeki iman ve inançla tarihi bir zafere dönüşmüştür. Ecdadın bu fedakârlığı karşısında bize düşen pek çok şey var. Bunlardan en kıymetlisi ecdadımızın bize bıraktığı bu toprakların değerini bilmek, korumak ve aynı duyguları nesillere aktarabilmek. Youtube kanalımızdan hemşehrilerimizle buluşturduğumuz programı gönül isterdi ki hep birlikte izleyip, yaşayalım. Ancak içerisinde bulunduğumuz koronavirüs salgını sebebiyle bu özel programı ekranlar vesilesi ile Konyalı hemşehrilerimize ulaştırdık. Ancak unutmamalıyız ki hepimiz bu ruhu, bu heyecanı ve şuuru iliklerinize kadar hissetmeli, asla unutmamalı, bugüne ve yarına taşımalıyız. Çünkü Çanakkale ruhu zamandan, mekândan müstesnadır. Çünkü Çanakkale ruhu birlik ve beraberlik ruhudur. Bu ruhu ağıtlarla, türkülerle ve şanlı kahramanlarımızın anılarından kesitlerle hemşehrilerimizle bir nefes olduk. Aziz şehitlerimizin ruhu şad, makamları ali olsun. Rabbim Çanakkale’deki birlik ve berberliği bu topraklarda daim kılsın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.