Başkan Kavuş: Miraç Gecesi sağlık huzur barış ve mutluluk getirsin

Başkan Kavuş: Miraç Gecesi sağlık huzur barış ve mutluluk getirsin

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Miraç Gecesi’nin şehrimize, ülkemize, ümmete ve insanlığa sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini diledi

Konya'nın Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, içinde ilahi hikmeti ve sırları barındıran Miraç Gecesi’nin şehrimize, ülkemize, ümmete ve insanlığa sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ederek, “Efendimiz (S.A.V)’in şahsında yaşanan bu muhteşem ve müjdelerle dolu yolculuk tüm inananlara açılan görkemli ufuk olmuştur. Gecemizi ve bu geceden sonraki her anımızı bu ufkun nuruyla aydınlatmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Miraç Gecesi için yayımladığı mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, ‘Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir’ ifadeleriyle en güzel şekilde anlatılan kutlu yolculuk Miraç, Müslümanın öncelikle birey olarak akabinde de topyekün yeniden dirilişi için bir fırsat, maddi ve manevi yükselişi için bir rehberdir. İnananların hayat yolculuğunu eşref-i mahlukat olarak devam ettirebilmeleri adına müjdeler taşıyan bu gecede insanlığın huzuru, sağlığı ve mutluluğu için eller semaya açılacak. Cenab-ı Hak tüm güzel dualarımızı en güzel şekliyle kabul etsin.

En derin ifadesiyle Miraç, bizlere o kadar çok şey anlatır ve hatırlatır ki; ‘günde beş vakit namaz ile yükselişi, güçlü, tereddütsüz imanı ve Peygamber Efendimiz’e (S.A.V) sadakati, hikmet ve hakikati, Rabbimizin rahmetini ve merhametini, sevgi, saygı ve güzel ahlakı ve daha nicelerini… Bugün için en çok hatırlattığı ise miracın ilk durağı Mescid-i Aksa ve onun mahzunluğudur. Bu mübarek gecede, tüm Müslümanların Mescid-i Aksa için gayretlerini artırmaları ve Ayasofya sevincimizin ardından ilk kıblemizin de yüzünün güldüğü günleri görmeyi de bizlere nasip etmesi en büyük dualarımızdan biri olacaktır.

Tüm bu düşüncelerle hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve bütün İslam Aleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor, gecemizin Müslüman dünyanın birlik ve beraberliğini pekiştirmesini, insanlığın barışı ve tüm dünyanın yaşadığı zorlu sürecin bir an önce son bulması için vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.