Başkan Hançerli öğrencilerle kitap okudu

Başkan Hançerli öğrencilerle kitap okudu

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi (AKİP) bünyesinde "Karatay'da Okuyorum Yazıyorum" projesi kapsamında Aziziye Kültür Merkezinde düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılarak öğrencilere destek verdi.

 

Karatay Kaymakamlığı, Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan AKİP protokolü ile öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve onları kitap okumaya teşvik etmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen kitaplar Karatay Belediyesi tarafından temin edilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. Bu kitaplarla 3. ve 4. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen okuma yarışmaları ile dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Aziziye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kitap Okuma Programı ve Madalya Törenine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

baskan-hancerli-ogrencilerle-kitap--(3).jpg

"KARATAY'DAN TÜM DÜNYAYA SORUMLUYUZ"

Projeyi velilere ve Konya'ya yaymak istediklerini anlatan; Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, "Amacımız çocuklarımızın kitap  okuma oranını arttırmak" diye konuştu. Toplumdaki farkındalığı oluşturmak için kitap okumanın zamanı ve mekanının olmadığını kaydeden Büyükmanav, geçtiğimiz günlerde Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi kapsamında "Karatay’da Okuyorum Yazıyorum" etkinliğine ev sahipliği yapan Atiker Konyaspor’a ve Konyaspor tribününe teşekkür etti.

“EĞİTİME YAPILAN HİÇBİR YATIRIM BOŞ DEĞİLDİR"

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli,  Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi kapsamında "Karatay’da Okuyorum Yazıyorum" etkinliğine ev sahipliği yaptıklarını belirterek; "Bu projede en temel amacımız öğrencilerin ilgisini arttırmaktır. Bu konuda öğrencilerimize sürekli destek vermeye çalışıyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz, onlar için yapılan hiçbir yatırım boş değildir. En güzel geri dönüş eğitime yapılan yatırımlar ile mümkündür. Eğitim noktasında öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

baskan-hancerli-ogrencilerle-kitap--(4).jpg

BAŞKAN HANÇERLİ ÖĞRENCİLERLE BERABER KİTAP OKUDU

'Kitap Okuma Etkinliğine' kitap okuyarak destek veren Başkan Hançerli; "İnsanın öğrenme ve kendini geliştirme evresinin en önemli parçası kitap okumaktır. Bu nedenle bizlerde çocuklarımızın okuması ve kendini geliştirmesi için gerekli adımları atıyoruz. İlçemizi sosyal ve kültürel donatılarla şekillendirirken de bu hususu göz önünde bulunduruyoruz. Öğrenci kardeşlerimize daha çok okumayı tavsiye ediyorum." ifadelerine yer verdi.

baskan-hancerli-ogrencilerle-kitap--(5).jpg

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından protokol, veliler ve öğrenciler yarım saat süreyle Karatay Belediyesi tarafından temin edilen kitapları okudular. Ardından “Karatay’da Okuyorum Yazıyorum” Şubat ayı etkinliğinde birinci olan öğrencilere protokol tarafından madalyaları hediye edildi. Öğrencilere okuma alışkanlığının yanı sıra okuduklarını yorumlayıp analiz yapma becerisi kazandırmayı hedefleyen proje önümüzdeki aylarda da farklı temalarla sürecek.

baskan-hancerli-ogrencilerle-kitap--(7).jpg