Başkan Altay'dan son dakika açıklaması! Mühimmat Deposu Projesi başlıyor

Başkan Altay'dan son dakika açıklaması! Mühimmat Deposu Projesi başlıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay düzenlediği basın toplantısında Konya'da yeni dönemle ilgili iki yatırımın duyurusunu yaptı.

Konya'nın büyük sorunları arasında yer alan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınmasıyla ilgili süreci anlatan bir basın toplantısı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sürecin tüm detaylarını aktardı.

"Eski Sanayi ve Karatay Sanayi bölgesindeki 1 milyon metrekarelik alanda 800 bin metrekarelik taşınacak alan var. Eski Sanayi'de 1610 dükkan, Karatay Sanayi'de 1248 iş yeri çalışmaya devam ediyor. Burası Bakanlar Kurulu tarafından kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi" diyen Başkan Altay, "Eski Sanayi ve Karatay Sanayi boşaldığında bu alanın ne olacağıyla ilgili bir çalışma yapmadık. Önceliğimiz buranın taşınmasıdır. Burada amacımız sanayinin yeni bir yere taşınmasıdır" şeklinde konuştu.

AKYOKUŞ VE MÜHİMMAT DEPOSU

Akyokuş'ta bulunan Konya Mutfağı ve Kafem'in önümüzdeki günlerde yenileneceğini kaydeden Başkan Altay, mühimmat deposunda da önümüzdeki günlerde bir çalışmanın yapılacağını ve başlangıç için tüm aşamaların bitirildiğini ilan etti.

Başkan Altay, Akyokuş'ta yapılacak yenilemenin ardından buraya "Akyokuş Kasrı isminin verileceğini bildirdi,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler