Başkan Altay'dan sevindiren haber! Hatay Konya Konteyner Kent 2. etapta son durumu açıkladı

Başkan Altay'dan sevindiren haber! Hatay Konya Konteyner Kent 2. etapta son durumu açıkladı

Konya Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesi Hatay'da kurduğu Konya Konteyner Kent'in ilk 2. etabında asfalt çalışmalarına başladı. Başkan Altay, gece gündüz çalıştıklarını belirterek, vatandaşların en kısa zamanda geçici meskenkerine taşınacağını söyledi

Konya 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde ağır yıkım ve can kayıplarına neden olan asrın deprem felaketinin en çok etkilediği illerden Hatay için seferber oldu. Depremin üzerinden geçen 64 günde biran olsun depremzedeleri yalnız bırakmayan Konya ekipleri çalışmalarına gece gündüz demeden aralıksız devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin; Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleriyle birlikte Antakya’da hayata geçirdiği birinci etap konteyner kentin tamamlanmasının ardından ikinci etap konteyner kentte de altyapı çalışmaları ve konteyner yerleşimi devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İkinci etapta da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Afetzede vatandaşlarımızı en kısa zamanda geçici meskenlerine taşımak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’daki odalar ve ilçe belediyeleriyle birlikte Hatay’da iki farklı bölgeye kazandırdığı konteyner kentlerin 442 konteynerden oluşan birinci etabına depremzedeler yerleşmiş ve yaşam başlamıştı.

Resim

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan sevindiren bir haber daha geldi. Başkan Altay, Konya Konteyner Kent 2. etabında asfalt çalışmalarına başladıklarını belirterek, çalışmaların gece gündüz devam ettiğini ve en kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

Resim

Depremde evlerini kaybeden Hataylı vatandaşların barınma sorununa katkıda bulunmak için iki etaptan oluşan konteyner kentleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altay, “Konya Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerimizle birlikte Antakya’da hayata geçirdiğimiz 1. etap konteyner kenti tamamlayarak AFAD koordinasyonunda afetzede vatandaşlarımızı yerleştirdik. Yine Antakya’daki 2. etap konteyner kentte de çalışmalar hızla devam ediyor. İkinci etapta şu ana 258 konteyner geldi. Bir yandan altyapı çalışmalar, bir yandan da konteynerlerimizin yerleşimi devam ediyor. Depremzede vatandaşlarımızı en kısa zamanda geçici meskenlerine taşımak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İki etapta 1.000 ailemize hizmet verecek Konya Konteyner Kentimizin hayırlı olmasını diliyorum. Katkılarından dolayı odalarımıza ve ilçe belediyelerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Resim

Başkan Altay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Konya Konteyner Kent 2. etap asfalt çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızı en kısa zamanda geçici meskenkerine taşımak için gece gündüz demeden çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Uğur İbrahim Altay, 442 konteynerden oluşan birinci etap Konya Konteyner Kent'te yaptığı incelemenin ardından sosyal amaçlar için sağlık kabini, güvenlik binası, çocuk oyun alanları, mescidi ve yapacakları camisiyle birlikte Konya’ya yakışır bir alan olduğunu belirterek, "Tüm Konyalılardan Allah razı olsun. Onların emekleriyle Hataylı kardeşlerimizin yaralarını sarıyoruz” demişti.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum