Başkan Altay'dan önemli çağrı:  BAŞKANLARLA UYUM YATIRIM İÇİN ÖNEMLİ

Başkan Altay'dan önemli çağrı: BAŞKANLARLA UYUM YATIRIM İÇİN ÖNEMLİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay Memleket'e önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Altay, "Konya gerekeni yapacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya mitinginden Konya'nın birçok başlığına dair gazetemize önemli değerlendirmeler yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, "Konya'da AK Partili olmak büyük bir ayrıcalıktır. Gittiğimiz her yerde büyük teveccüh görüyoruz. Tüm Konyalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Konya'da çok da güzel bir sonuç çıkacak bunun için ümitvarız, Bu dönem şanslıyız zira Konya'dan iki tane bakanımız var. Konya gerekeni yapacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok." şeklinde konuştu.

55503448_10212735059881803_1100408352522895360_n.jpg

KONYA OLARAK BÜYÜKŞEHİRLERDE EN YÜKSEK OYU ALACAĞIZ

Vatandaşın kendisine ve AK Parti'ye çok büyük teveccühünün olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Konya'nın 31 ilçesinde Cumhur İttifakı olarak iddialıyız. Bütün ilçelerimizi kazanmak için çaba sarf ediyoruz. Büyükşehir'de ise en yüksek oyu almak için sürekli sahadayız. Konya her zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza en yüksek desteği vermiştir, AK Parti'ye ise her dönem büyük teveccüh göstermiştir. 31 Mart'ta da aynı teveccühü gösterecektir. Saha da onu gösteriyor. Şunun özellikle hatırlatayım; Herkesi sandığa davet ediyoruz. Sandığa gitmek bir vatandaşlık görevidir. İnşallah katılımın yüksek olduğu ve Konya olarak Büyükşehirlerde en yüksek oyu aldığımız bir sonuç olacak." diye konuştu.

aselsan-(8)-001.jpg

YENİ REKOR: MİTİNGE KATILIM SAYISI 160 BİN

Başkan Erdoğan'ın Konya mitingini değerlendiren Uğur İbrahim Altay Erdoğan'ın Konya'ya müjdelerle geldiğini söyledi. Altay, "Mitinge katılım sayısı emniyetin verdiği rakamlara göre 160 bin kişi. Bu da yeni bir rekor oldu. Konya için iş güç zamanı ama sağ olsunlar Konyalı hemşerilerimiz işini gücünü bırakıp herkes Kılınçarslan Meydanı'na koştu, tarihi bir mitinge tanıklık ettiler. Cumhurbaşkanımız da Konya'dan çok memnun ayrıldı. Gelip geri dönenler de çok oldu. İnşallah yeni düzenleme ile miting alanı daha da genişleyecek. Bütün Konyalı hemşerilerimizi ağırlayabileceğiz. Bir kez daha Konyalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bir de Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Gönül Belediyeciliği' her şehre yakışır ama en çok Konya'ya yakışır diyerek bizleri de onore etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Aslında sorumluluğumuzu artırdı. Omzumuzdaki yükü artırdı aynı zamanda 3 tane de müjde verdi. Birincisi Banliyö hattı, Aselsan Fabrikası, Karapınar İhtisas Bölgesi..." dedi.

kavus-meram’i-2023-vizyonuna--(4)-001.jpeg

METRO İLE KONYARAY ULAŞIMI RAHATLATACAK

Yeni proje ve çalışmaların Konya trafiğini önemli ölçüde azaltacağını ifade eden Uğur İbrahim Altay, "Benim Şehrim'de banliyö hattından söz etmemiştim ama üzerinde mutabık kalmadığımız bir şeyden söz etmek doğru değildi. Aslında üzerinde çalışmıştık ama teknik konular henüz çözülememişti çünkü mevcut hattın yanına bir hat daha yapılması gerekiyordu.

kavus-meram’i-2023-vizyonuna--(1)-001.jpeg

Maliyetlerin çıkması tarafların mutabık kalması gerekiyordu. Ulaştırma Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Banliyö 2 yıl içinde yapılacak. Hatlar Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Duraklar, kamulaştırma çalışmalarını ve araç alımlarını büyükşehir yapacak. 250 milyon kamu, 250 milyon da büyükşehir yatırım yapacak. Yeni otogar, yeni gar ve mevcut gar banliyö hattıyla birbirine bağlanmış olacak. Banliyö hattı özellikle Aykent, Büsan ve Organize Sanayilere hizmet etmiş olacak. Çok büyük bir yolcu kapasitesine ulaşacağını ümit ediyoruz. Aslında bu hattı bir metro hattı gibi düşünebiliriz. Bizim hızlı tren hattımız trafikle kesişmiyor. Metro yatırımı ve Konyaray ile Konya ulaşımı çok önemli ölçüde rahatlamış olacak." şeklinde konuştu.

aselsan-(1)-001.jpg

POLEMİK OLMASIN DİYE AÇILIŞA KATILMADIK

ASELSAN’ın Konya’da kurulacak fabrikasıTemel Atma Töreni’ne Başkan Erdoğan'ın neden katılmadığına da açıklık getiren Başkan Altay, birincisi Sayın Cumhurbaşkanımızın Amasya mitingi vardı. İkincisi seçim yasakları konusu da vardı. Aslında ilçe seçim kurulundan milletvekili ve bakanlar katılabilir diye bir evrak aldık ama ASELSAN'ın genel algısı bir devlet kurumu olduğu için seçim yasaklarının da girmesiyle Konya'nın adının bu tür polemiklerle anılmamak adına temel atma törenine katılım olmadı. Seçim yasakları ile ilgili de problemi çözmüştük ama bazı medya kuruluşları çok olumsuz haber çalışması yürütüyor. Böyle çok büyük bir yatırımın olumsuz bir haberle başlamasını istemediğimiz için milletvekillerimiz ve bizler katılmadık. Önemli olan ASELSAN fabrikasının temelinin atılmış olmasıydı." ifadesini kullandı.

55576718_10212735058081758_3728539050429120512_n.jpg

DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR: MAĞDURİYET OLMAYACAK

Kentsel dönüşüm çalışmalarındaki son durum ve vatandaşın hakları hakkında da değerlendirmeler yapan Başkan Altay, "Türkiye'nin en önemli gündemlerinden birisi kentsel dönüşümdür. Özellikle İstanbul Kartal'da yaşanan olaydan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum tüm belediyelere bir yazı gönderdi. Üç ay içinde bir plan hazırlamamızı istiyor. Konya olarak bizim kentsel dönüşüm mastır planına ihtiyacımız var. Bu konu üzerinde çalışıyoruz. Biliyorsunuz özellikle Meram Bölgesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışması var. Sanıyorum kira ödemeleri ve bazı başlıklarda yaşanan problemler olabilir. Özellikle şunu söyleyeyim; devlette devamlılık esastır. Mustafa Kavuş bey,bu konuda verilmiş bütün sözlerin tutulması için çalışmalarını yapıyor. Biz de Büyükşehir olarak destekçiyiz." dedi.

BAŞKANLARDAKİ UYUM VATANDAŞA EN İYİ HİZMET OLARAK YANSIR

Büyükşehir yasası ile birlikte 31 ilçe belediye başkanının da aynı görüşten olmasının vatandaşa hizmet konusunda önemli olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Yeni dönemde en önemsediğimiz konulardan birisi 31 ilçe belediye başkanları ile uyum içerisinde çalışmaktır. Herkes kendi kafasına göre bir şehir ortaya koymaya kalkarsa curcuna çıkar. Onun için Büyükşehir koordinasyonunda tüm ilçelerde yapılacak işleri koordineli olarak yürütmeyi arzu ediyoruz. O yüzden bu dönemde büyük bir şans oluştu. Merkezde çok eskiden beri tanıştığımız, birlikte çalıştığımız, birlikte çalışma kültürünü oluşturduğumuz arkadaşlarımız belediye başkan adayı oldular. 28 ilçede de öyle. O yüzden uyumun, koordinasyonun en yüksek olduğu bir dönem olarak geçecek. Büyükşehir koordinasyonda herkes aynı hedefe hareket edince bir netice alınabilir. O yüzden kentsel dönüşümde de diğer ilçelerde bekleyen çalışmalar var. Mastır çalışma planı hazırlayarak 31 ilçedeki dönüşümleri yürüteceğiz. Kimsenin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Sadece kentsel dönüşüm değil her alanda uyumlu çalışabilmemiz için vatandaşlarımızdan ricam 31 ilçede tercihlerini ona göre yapmalarıdır." şeklinde konuştu.

54728494_10212735058561770_4661364062599249920_n.jpg

MERKEZ YENİ GAR OLACAK

Yeni Tren Garı yeri ile ilgili vatandaşın merakını gideren Başkan Altay, "Dünyanın her yerinden tren garları şehrin merkezinde olur. Garın oraya yapılmasının da ayrı bir önemi var. Mevcut tramvay hattımız metroya dönüştüğünde metroların buluşma noktası yeni gar alanında olacak. Dolayısıyla toplu ulaşım ile gar alanına ulaşmış olacaksınız. Yeni banliyö ile de 3 toplu taşıma aksının da merkezi yeni gar alanı olacak. Konya'ya gelen birisi hızlı trenden indiği zaman raylı sistem ile şehrin her tarafına ulaşabilme imkânı bulacak. Bir de o bölgede bir dönüşüm ihtiyacı vardı. Yeni gar çalışmamız ile de o bölge müthiş bir dönüşüme uğradı, uğrayacak." dedi.

İSTİHDAMA KATKIDA BULUNACAĞIZ

İstihdam konusunda Belediye olarak gerekli adımları atmaktan kaçınmayacaklarını da söyleyen Uğur İbrahim Altay, "Bu dönemin en önemli sorunu ekonomi. Bu yönde çalışmalarımız olacak. Konya'da istihdamın artırılması için her türlü desteği veriyoruz, vermeye hazırız. Özellikle Büyükşehir bünyesinde bulunan kariyer merkezi nitelikli personel sayısının artırılması konusunda önemli bir adımımız. İŞKUR ile ortak çalışmalar yürüterek nitelikli işçi ile işverenleri buluşturuyoruz. Yine Aselsan Konya için çok önemli bir istihdam kaynağı. Sadece kendi oluşturacağı istihdam değil yeni organize sanayilerinin oluşması da ASELSAN ile hızlanacaktır. Bizim de belediye olarak sanayileri daha da geliştirerek istihdama katkı sağlamak temel amacımız.  Eski Sanayi ile Karatay Sanayisinin taşınması ile de önemli bir istihdam bekliyoruz. Çünkü 1 milyarlık bir yatırım gerçekleşecek. Esnafımıza sanayicimize ucuz arsa üretmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

İKİ YENİ TRAMVAY HATTI GELİYOR

İki yeni tramvay hattının da müjdesini veren Başkan Altay, "Büyükşehir Belediyesi olarak yeni tramvay hatları yapıyoruz. Biliyorsunuz mevcut otogarı Aksaray kavşağına taşıyoruz. Zira şehirlerarası otobüslerin şehir merkezine girmesini arzu etmiyoruz. Eski otogar ile yeni otogar arasına tramvay hattı düşünüyoruz. Bir de Adliye tramvay hattını Şehir hastanesine kadar uzatacağız. Mevcut raylı sistem sonrasında banliyö, metro derken hepsini tamamladığımız zaman Türkiye'nin raylı sistem hattına sahip en büyük illerinden birisi haline geleceğiz." dedi.

atrm_b_5[1].jpg

30 BİN KİŞİLİK YENİ MAHALLE KURULACAK

Kaynak üretme konusunda çalışmalar yürüttüklerini de hatırlatan Başkan Uğur İbrahim Altay, "Bu dönem çok önemli bir dönüşüm başlatıyoruz. Cephaneliği taşıyoruz. Projesi tamamlandı, yeni yer ile ilgili planlamalar bitti. Bu yıl içinde ihalesini yaparak cephaneliği şehir merkezinden uzakta bir yere taşıyoruz. Cephaneliğin mevcut yeri de bizim için önemli bir arsa stoğu oluşturuyor. Burada yatay mimari ile örnek bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Burada oluşacak değer, inşallah Konya'daki birçok projenin finansmanını sağlayacak. Burada 30 bin kişinin yaşayacağı yeni bir mahalle kuruyoruz. O bölgeye yeniden imar çalışması yapılmış olacak inşallah. Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı'yı kaldırarak yerine Konya'ya yakışan bir çarşı inşa etmek istiyoruz. Bu konuda tarihi merak eden vatandaşlarımız var. İnşallah 2020 yılının Mart ayında Mevlana Çarşısı'na başlayacağız. Çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Mevlana Çarşısı'nı tek etapta yapacağız sonra da Altın Çarşı'da dönüşüm başlamış olacak." şeklinde konuştu.

tramvay_bsl_b_1[1].jpg

MUHACİR PAZARI SONBAHAR'DA ESKİ YERİNDE OLACAK

Muhacir Pazarı'nın bu yıl içerisinde eski yerine taşınacağını söyleyen Altay, "Muhacir Pazarı eski yerinin ihalesi 25 Mart(dün) itibarıyla yapılmış olacak. İnşallah sonbaharda eski yerine taşınmış olacak. Bu kadar gecikmesinin nedeni de altında ya da üstünde bir otopark çalışması yapabilir miyiz? sorusu oldu ama orası tarihi alan olduğu için bir değişiklik yapamadan yeniden inşa ediyoruz." ifadesini kullandı.

ugur-001.jpg

YENİ FİKİRLERE AÇIĞIZ

Geçtiğimiz yaz ayında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi kapsamında 40 gün sabah namazına gelen 44 bin 400 çocuğa bisiklet dağıttıklarını söyleyen Altay, 'Güle Oynaya Camiye Gel' de 44 bin 400 bisiklet dağıttık. Bu dönem için yeni bir şey olur mu? diye çalışıyoruz. Bu konuda fikirleri olan varsa fikirlere açığız." dedi.

M. Ali Elmacı-Memleket

 

 

Etiketler :