Başkan Altay'dan Konyalı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'e tebrik

Başkan Altay'dan Konyalı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'e tebrik

YAŞ Kararları gereği Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen Orgeneral Musa Avsever'e Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan tebrik geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın YAŞ sonrası açıklamalarda bulunarak, "30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'ın yaş haddi sebebiyle emekli olmasından ötürü, yerine 1. Ordu Komutanı Musa Avsever gelmiştir." dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Orgeneral Musa Avsever'e sosyal medya üzerinden tebrik mesajı gönderdi.

Başkan Altay tebrik mesajında şu cümleleri kullandı: Yüksek Askeri Şura kararı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan hemşehrimiz Orgeneral Musa Avsever’i tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum.

musa-avsever.jpg

MUSA AVSEVER KİMDİR?

Konya'nın Halkapınar ilçesine bağlı Nernek köyünde doğdu.
2003'te tuğgeneral, 2007'de tümgeneral, 2012'de korgeneral rütbesine terfi etti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 28 Temmuz 2016 tarihinde yapılan Yüksek Askerî Şûra toplantısında orgeneralliğe terfi etti ve 1. Ordu Komutanlığına getirildi. 4 Ağustos 2021'de gerçekleştirilen Yüksek Askerî Şûra sonucundan yaş haddinden emekli olan Orgeneral Ümit Dündar'ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.