Başkan Altay'dan Konya ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesinden rahatsız olanlara net cevap! 40 bin bisiklet hazır..

Başkan Altay'dan Konya ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesinden rahatsız olanlara net cevap! 40 bin bisiklet hazır..

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, geleneksel hale getirdikleri ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesinden rahatsız olan çevrelere net yanıt verdi: Yaptığımız işlerden en çok zevk aldığımız iş ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ oldu. İnşallah devam edeceğiz..

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da geleneksel hale getirdikleri ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesinden rahatsız olan çevrelere cevap verdi. Camiye gelen 40 bin çocuğa bisiklet verecekleri projeyi yakında duyuracaklarını söyleyen Altay, "Bizler bu tarz tepkileri geçmişte de pek çok kez tecrübe ettik. Fakat ne olursa olsun doğru olan yoldan hiçbir zaman ayrılmadık" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Kültür Merkezi'inde düzenlediği basın toplantısında Konya'daki bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki yatırımlar, projeler ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Konya’da geleneksel hale getirdikleri ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesi hakkında bilgi veren Altay, “Manevi değerlerimizi yaşatmak ve yavrularımızın bu değerlerle yetişmesine katkı sağlamak adına geçtiğimiz yıllarda 7-14 yaş aralığındaki çocuklarımıza Konya İl Müftülüğümüz ile birlikte Güle Oynaya Camiye Gel programları düzenlemiştik. Sabah namazlarına toplamda 40 gün katılan 46 bin evladımıza bisiklet hediye etmiştik. Pandemi nedeniyle ara vermiş olsak da bu projemize bu yaz kaldığımız yerden devam edecek, ve evlatlarımıza yine inşallah bisikletlerini hediye edeceğiz. Bunun için 40 bin bisikletimizi hazır ediyoruz. Fakat bu çalışmamızdan rahatsız olan bir takım çevreler var. Bizler bu odakların neden bu denli rahatsız olduğunun bilincindeyiz. Bu anlayış ne yazık ki yeni bir zihniyetin ürünü değil” dedi.

‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesinden rahatsız olan çevrelere de yanıt veren Altay, bazı medya organlarında yapılan eleştirileri yakışıksız bulduğunu belirterek, “Bizler bu tarz tepkileri geçmişte de pek çok kez tecrübe ettik. Fakat ne olursa olsun doğru olan yoldan hiçbir zaman ayrılmadık. Yakında duyurusunu yapacağımız Güle Oynaya Camiye Gel’ projemiz ile inşallah bu yıl da camilerimiz cıvıl cıvıl olacak. Yanımızda olan hemşehrilerime teşekkür ederim. Bu hakikaten bir Konya projesidir. Başvuru sayısı, sabah namazlarında camilerimizin yoğunluğu gençlerimizin çocuklarımızın gösterdiği rağbet, cami cemaatimizin çocuklarımıza gösterdiği sevgi ve muhabbet hakikaten çok takdire şayan. Yaptığımız işlerden en çok zevk aldığımız iş ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ oldu. İnşallah bundan sonra belli periyotlarla bu projeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak 2018 yılında 40 gün boyunca sabah namazına giden 7-14 yaş aralığındaki çocuklara 46 bin bisiklet dağıtmıştı. 60 binden fazla başvurunun olduğu proje koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirilememişti.

Güle Oynaya Camiye Gel 2022 hediye bisiklet başvurusu için detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Başvuru ile ilgili detaylar açıklandığında memleket.com.tr den de takip edebilirsiniz.

NE OLMUŞTU?

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara yönelik bu çalışması geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet ve Sözcü gazetesinin internet sitesinde farklı şekilde ele alınarak, iki site de bu çalışmayı "Borçlu AKP'li belediye sabah namazına giden çocuklara 40 bin bisiklet hediye edecek" manşeti ile verilmişti. Ardından sosyal medya hesaplarından çocuklara camiyi sevdirecek bu anlamlı projeyle ilgili çirkin paylaşımlar yapılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum