Başkan Altay'dan 2 devletli çözüm önerisi

Başkan Altay'dan 2 devletli çözüm önerisi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay, Filistin'deki Son Gelişmelere Dikkat Çekti ve Barış İçin Çağrıda Bulundu.

Filistin Sorununda İki Devletli Çözüm Vurgusu

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay, son yaşanan olayların, İsrail ile Filistin arasında iki devletli çözümün ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Altay, bu çözümün bölgede uzun süredir süregelen çatışmalara son vermek için gerekliliğini dile getirdi.

İsrail'in Filistin İşgali ve Sivillere Yönelik Saldırıları Kınandı

Başkan Altay, İsrail'in uzun yıllardır Filistin topraklarını işgal etmesini ve sivillere yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Kutsal değerlere saygısızlık etmekten çekinmeyen İsrail'in, Gazze'deki sivillere karşı savaş uçakları göndermesini insanlık vicdanında açılan bir yara olarak nitelendirdi.

Barış ve Huzur İçin Taraflara Müzakere Çağrısı

Başkan Altay, Filistin'de bir an önce barışın ve huzurun tesis edilmesi gerektiğini vurgulayarak tarafları barış masasında müzakere etmeye davet etti. Daha fazla sivilin zarar görmemesi için çatışmaların sona ermesini umut eden Altay, bölgede kalıcı bir barışın sağlanması için çaba harcanması gerektiğini ifade etti.

Başkan Altay, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali ve sivillere yönelik saldırılarına karşı duyarlılığını dile getirerek, bölgede barışın sağlanması için umutlu bir mesaj verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum