Başkan Altay vicdanların sesi oldu: Sessiz kalamayız

Başkan Altay vicdanların sesi oldu: Sessiz kalamayız

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Dünya Konseyi Ana Tüzük Komitesi toplantısında İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerine karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Dünya Konseyi kapsamında düzenlenen Ana Tüzük Komitesi toplantısında önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen UCLG Dünya Konseyi Ana Tüzük Toplantısı'nda, İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği eylemlere dikkat çeken Başkan Altay, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in açıklamalarından örnekler vererek konuşmasına başladı.

v1.jpg

Başkan Altay, sözlerine 1947 öncesi Filistin haritasını göstererek devam etti ve 1949, 1967 ve günümüzdeki güncel durumu karşılaştırarak açıklamalarda bulundu. Yeşil bölgelerin Filistin halkının yaşadığı yerleri, beyaz bölgelerin ise İsrail'in yerleşimcilik adı altında işgal ettiği toprakları temsil ettiğini ifade etti. Gazze'ye insanların giriş çıkışının yasak olduğuna ve insanların tecrit edildiğine dikkat çekti.

v2.jpg

Başkan Altay, duygusal bir şekilde şunları dile getirdi:

"İçimiz acıyor, içimiz kan ağlıyor. Soykırıma uğrayan bir halkın daha duyarlı olması gerekirken, bunu adeta bir soykırım yapma hakkı olarak görmesini esefle karşılıyoruz. Gazze'de 2007 yılından itibaren insanların denizden ve karadan abluka altında olduğunu, hiçbir insani hakları olmadığını Gazze'de söylenen bir kelimeyle anlatabiliriz: 'Gazze'de doğan, Gazze'de ölür.' Biz buna karşı çıkmayacak mıyız? Biz buna sesimizi yükseltmeyecek miyiz?"

v3.jpg

Ayrıca, İsrail'in Filistinlilere mescitlerinde ibadet hakkını bile ihlal ettiğine ve bu durumun kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı. Filistinlilere yapılan zulmün, her iki tarafın insanlarını etkilediğini ve tüm insanların bu konuda vicdanlarıyla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

v4.jpg

Başkan Altay, Filistin'de akan kanın bir an önce durması gerektiğini ve insani yardım koridorlarının açılması için çağrıda bulundu. Ayrıca, Orta Doğu'da barış isteniyorsa, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulması gerektiğini dile getirdi. Başkan Altay, İsrail-Filistin ihtilafını sadece iki toplum arasında değil, insanlar arasında bir sorun olarak gördüğünü vurgulayarak, "Hiç kimse diğerinden üstün değil. Ölen Müslüman da olsa, Yahudi de olsa, Hristiyan da olsa, insanlar ve çocuklar... Onun için bizim buradan güçlü bir şekilde önce ateşkesin sağlanması çağrısında bulunmamız lazım" dedi.

v5.jpg

Başkan Altay, duyarlılık çağrısını yaparken, insanların vicdanlarına seslenerek, medyanın etkisi altında kalmamalarını ve yapılan zulme sessiz kalmamalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.