Başkan Altay söylemişti: Konya’ya bir kötü haber daha geldi

Başkan Altay söylemişti: Konya’ya bir kötü haber daha geldi

Kurak mevsimleri devam eden Konya’da bir kötü haber de su kaynaklarından geldi. Vahşi sulama tehlikesiyle karşı karşıya olan Konya’nın iki büyük kaynağında su seviyesi tarihin en alt seviyesine indi.

Mevsim yağışlarını bir türlü alamayan Konya’da su kaynakları kurumaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yağan yağışlardan da istediğini alamayan şehirde alarm seviyesi söz konusu.

Özellikle tarımda tercih edilen ürünler nedeniyle su kaynaklarını hızla tüketen Konya’da iki önemli su kaynağı da kurumak üzere.

BAŞKAN ALTAY ÖNLEM TALİMATI VERMİŞTİ

Konya’da geçtiğimiz aylarda yapılan meclis toplantısında Ekim ve Kasım aylarında yağmur yağmama ihtimaline karşı Başkan Uğur İbrahim Altay’ın talimatıyla yeni su kuyuları açılmış ve mevcut su kaynaklarının tehlikeye girmemesi sağlanmıştı.

251529901-4295387037238866-5238445695567097487-n.jpg

SU SEVİYESİ EN DİPTE

KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre Konya Altınapa Barajı’nda su seviyesi yüzde 24’e Bağbaşı Barajı’ndaki su seviyesi ise yüzde 33 seviyesine düşerek tarihi bir seviyeyi görmüş oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.