Başkan Altay koronavirüsle mücadelede bisikleti ilk sıraya koyuyor

Başkan Altay koronavirüsle mücadelede bisikleti ilk sıraya koyuyor

Türkiye'nin başarılı bir şekilde verdiği koronavirüs mücadelesinde gözler sonraki aşamalara çevrilmiş durumda. Salgın öncesinde önlemlerini çok önceden tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi de salgın sonrasına hazırlık yapıyor.

Türkiye'de an itibariyle büyük ölçüde kontrol altına alınan koronavirüs salgınında alınan neticeler sonrasında getirilen esnetmeler bazı illerde rehavete neden oluyor. Ancak Konya'da esnetilmeyen kurallar da bir anlamda Konya Büyükşehir Belediyesi'ne yarıyor.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi, salgından ötürü getirilen sokağa çıkma kısıtlamasını en iyi şekilde değerlendirerek ilk olarak Konya'da hatalı ve arızalı gördüğü sorunları giderdi. Birçok noktada çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, salgın sonrasında trafiğin sıkışma ihtimali olan yerleri de tespit ederek hazırlıklarına devam etti.

SALGIN SONRASI ULAŞIM

Salgın öncesinde dünyada neler olduğunu iyi takip eden Konya Büyükşehir Belediyesi, dezenfektan, maske üretimi, toplu alanların dezenfeksiyonu gibi konularda çok önceden önlemlerini alarak sosyal ihtiyaç konularına ilk eğilen belediyelerin başını çekmişti.

Yine ilkleri yapmanın peşinde olan Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir içindeki emisyon oranlarının düşmesini de iyi takip ederek şehir içindeki oluşan hava kirliliği noktaları iyi belirledi ve bununla ilgili de çalışmalarına hız verdi.

Büyükşehir'in ilk hedefi salgından önce açıklanan banliyö hattı projesiyle hem trafiği rahatlatmak hem de iş dünyasının üstündeki ulaşım yükünü almaktı.

Yeni gelişen olaylarla birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hedefi uzun bir süre toplum içinde izolasyonu sağlamak.

BİSİKLET YOLLARI

Türkiye'nin en uzun ve Avrupa'nın en uzun bisiklet yolu ağına sahip olan Konya'da Büyükşehir Belediyesi bisiklet master planı hazırladı. Bu plan dahilinde vatandaşlara hem daha yaşanabilir bir şehir kazandırmak hem de bisiklet kullanımıyla sağlıklı bireyler kazandırmak amaçlanıyor.

Başkan Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından hazırlanan bilgilendirme videosuyla salgın sonrası aldıkları önlemlerin ilkini de bu sayede açıklamış oldu.

BAŞKAN ALTAY PAYLAŞIMINDA ŞU CÜMLELERİ KULLANDI:

Sosyal mesafeye en uygun ulaşım aracı bisiklettir.

Etiketler :