Başkan Altay Konya'dan haykırdı: 'Konya güvendeyse Türkiye güvendedir'

Başkan Altay Konya'dan haykırdı: 'Konya güvendeyse Türkiye güvendedir'

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle yalnızca protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen tören canlı yayınla tüm Konya’ya ulaştırıldı.

251 şehidin verildiği 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Yargılamaların devam ettiği darbe duruşmalarında binlerce haine müebbet hapis cezaları verildi.

Türkiye’de geceden sabaha milletin gerçekleştirdiği zaferin yıldönümü ise koronavirüs salgını nedeniyle yalnızca protokol üyeleri ve şehit, gazi yakınları tarafından kutlandı.

Konya’da yapılan törende ise Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay uzun bir konuşma yaparak o günden bugüne kadar olanları ve değişimleri anlattı.

Başkan Altay konuşmasında şu cümleleri kullandı:

* Devletimizin varlığına, milletimizin bütünlüğüne kasteden hainlere karşı yine milletimizin kazandığı zaferimizin yıl dönümünde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

* Tanklara, uçaklara, toplara, tüfeklere meydan okuyan kahraman milletimizin bir ferdi olduğum için ne kadar şükretsem azdır. Kanlarıyla, canlarıyla vatanlarını koruyan şehitlerin; cesaret ve fedakarlık timsali gazilerin ülkesini, Türkiye’mizi Rabbim ilelebet korusun. Allah hepinizden razı olsun.

* O gece vatanı için, ezanı için, bayrağı için meydanlara inen Konyalılar, bugün de tıpkı dört yıl önceki gibi yine nöbette.

* Sizler vakti geldiğinde meydanları doldurduğunuz için bu milletin sırtı yere gelmedi, kıyamete kadar da gelmeyecek inşallah.

* O gece, devletin istikbalini, milletin istiklalini hedef seçen şer güçlerin oyunu, tüm dünyanın basiret ve cesaretine hayran kaldığı büyük devlet adamı ve büyük halk kahramanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın akıl dolu hamlesi ile bozuldu.

* “Tüm milletimizi meydanlara davet ediyorum” çağrısı yapan Cumhurbaşkanımız, dünya siyaset tarihinde eşi benzeri bulunmayan bir mücadele başlattı.  Liderlerinin çağrısına bir an dahi düşünmeden cevap veren milyonların; canlarını tanklara, uçaklara, helikopterlere ve en ağır silahlara siper ederek kazandığı zafer, dünya tarihinin en büyük halk zaferidir.

* Koca yürekli silahsız bir millet, her dakikası önceden planlı büyük bir oyunu cadde ve meydanlarda al kanlarını akıtarak bozdu. Abdestlerini alıp ellerindeki bayraklarla devletin bekası için meydanlara koşan milyonlar, “Allah’tan gayrı, milletin iradesinin üstünde başka bir gücün bulunmadığını” ve Çanakkale ruhunun hala canlı olduğunu dost düşman herkese gösterdi. 
* İşte, milletimizin bu birlik ruhu sayesinde bayrağımız asla göklerden inmeyecek, minarelerimiz asla ezansız kalmayacaktır.

* Üzerinde yaşadığımız Anadolu toprakları dünyanın en stratejik coğrafyasıdır. Bu coğrafyaya sahip olan dünyaya sahip olur. Bunu pandemi süresinde çok daha iyi anladık. Dünyada her şartta kendi kendine yetebilen az sayıda ülkeden biri olduğumuzu cümle âleme gösterdik. Kendi kendimize yettiğimiz gibi dünyanın her yerine yardımlar gönderdik. Pandemiden sonra kurulacak olan Yeni Dünyanın en avantajlı ülkesinin Türkiye olacağını ise sadece biz konuşmuyoruz, tüm dünya konuşuyor. 

* O yüzden ecdadın kanları ile aldığı bu toprakları sonsuza kadar savunmaya devam edeceğiz.

* Türkiye’de 15 Temmuz’dan sonra hiçbir şey öncesi gibi olmadı. Vesayet odaklarının ve paralel devlet yapılanmasının tüm uzantıları yok edildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devletimiz ayağındaki tüm prangalardan kurtuldu, çift başlı yönetim şekli tarihe gömüldü. Bu yeni sistemle birlikte Türkiye şaha kalktı.

* Kendine ait piyade tüfeği dahi bulunmayan bir devlet iken; artık kendi helikopterini, tankını, obüsünü, kısa ve orta menzilli füzesini, savunma sistemlerini, kendi İHA’sını ve SİHA’sını yapar duruma geldi ülkemiz. Şimdi sırada milli uçağımız ve milli otomobilimiz var. 

* Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023’de inşallah dünya üzerinde bambaşka bir Türkiye olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde mazlumların hamisi, Müslümanların sesi, zalimlerin korkulu rüyası bir Türkiye… Allah o günleri de görmeyi hepimize nasip etsin. 

* 15 Temmuz 2016 akşamı yazılan zaferde Konya’nın önemli bir yeri var. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan destur alan Konyalılar dakikalar içerisinde şehirdeki stratejik kurumları kuşattı ve meydanlarda buluşarak darbeye geçit vermeyeceğini yüksek sesle haykırdı. 

* Mevlana Meydanı’ndaki buluşmalar Cumhurbaşkanımızın “Artık evlerinize dönebilirsiniz” dediği güne kadar yani bir ay boyunca devam etti. O günkü Konya’yı da unutmayacağız; hafızalarımızda yaşatacağız ve genç nesillere anlatacağız.

* Çünkü Konya, Anadolu’nun Türk toprağı oluşunun ilk kalesidir. Konya payitahttır. Geçtiğimiz ay Selçuklu Devletine başşehir oluşumuzun 923. yıldönümünü kutladığımız bu kadim şehir; tarih boyunca nice saldırılar görmüş, nice işgal hareketlerine muhatap olmuş, nice sıkıntılar çekmiştir. Ama hepsinden de alnının akıyla ve zafere ayrılmasını bilmiştir.

* Biz biliyoruz ki;  Konya güvendeyse Türkiye güvendedir. Konya iyi ise, Türkiye iyidir. Konya ayaktaysa Türkiye ayaktadır. Konya’nın istikameti, Türkiye’nin istikametidir.

* Bu vesile ile o gece can verme sırrına eren tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. 

* Türk milleti dünya durdukça ne 15 Temmuz akşamını unutacak, ne de eli kanlı hain teröristleri. 251 vatan evladımızın şehit düştüğü, 2 bin 194 vatandaşımızın yaralandığı bu alçak saldırıyı düzenleyenleri bir kez daha milletçe lanetliyoruz.

* O gecenin kahramanları tüm milletimizdir. Aziz milletimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

* Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Rabbim bir daha bu millete böyle ağır bedeller ödetmesin.

* 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün kutlu olması temennisiyle hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.