Başkan Altay ilçe gezilerinde tarımda ürün çeşitliliğine vurgu yapıyor! Kalkınmanın ana yolu

Başkan Altay ilçe gezilerinde tarımda ürün çeşitliliğine vurgu yapıyor! Kalkınmanın ana yolu

Birçok tarımsal destek açıklayan ve son yıllarda en çok destek veren yerel yönetimler arasına adını yazdıran Konya Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Altay ilçe gezilerinde tarımsal kalkınmayı hedef gösteriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe ziyaretleri kapsamında Ahırlı ve Yalıhüyük’te vatandaşlarla buluştu.

İlk olarak Ahırlı Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Altay, Belediye Başkanı İsa Akgül, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Özalp ve teşkilat üyeleriyle ile bir araya geldi. Başkan Altay, burada ilçede devam eden yatırımları değerlendirdikten sonra köpük helva üretim tesisinde incelemelerde bulunarak esnaflarla görüştü.

YALIHÜYÜK’TE ESNAFLA VE VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

Ahırlı’dan sonra Yalıhüyük ilçesine geçen Başkan Altay, Yalıhüyük Belediyesi’nde Belediye Başkanı Hasan Koçer ile görüştü. AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Pişkin ve partililerin de katıldığı ziyaretin ardından Başkan Altay, ilçe esnafını ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu.

SUĞLA GÖLÜ HAVZASI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Son olarak Suğla Gölü Havzası’ndaki tarım arazilerini inceleyen Başkan Altay, burada değerlendirmelerde bulundu. Bölgede 1934 yılından itibaren insanların yıllık kiralamayla ekim işini gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Altay, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un talimatıyla buradaki problem çözüldü. Şimdi inşallah çiftçilerimiz 5 yıl boyunca hangi araziyi ekecekleri belli olacak şekilde hem arazilerine yatırım yapabilecekler hem çiftçi desteklerinden faydalanabilecekler. İnşallah ileride de buraların mülkiyet edinilmesiyle ilgili bir sorunun çözülmesi için çok ciddi bir adım atılmış oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanımız başta olmak üzere, Bakan Yardımcılarımıza, Milli Emlak Genel Müdürümüze, milletvekillerimize, Genel Başkan Yardımcımıza ve il teşkilatımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİMİZ ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNDE ÇOK CİDDİ BİR ARTIŞ ORTAYA KOYACAK

Kırsalda yaşayan insanların daha fazla gelir elde edebilmesinin Konya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hedefi olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Altay, “Burada çiftçilerimiz sulu tarıma geçerek ürün çeşitliliğinde, ürün deseninde çok ciddi bir artış ortaya koyacak. Bu sayede Suğla’nın verimli arazilerinden inşallah daha fazla gelir elde edecekler. Bu da kırsalda yaşayan insanlarımız için çok önemli bir katkı olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı olsun. Onlardan beklentimiz inşallah daha fazla ürün yetiştirmeleri, daha fazla gelir elde etmeleri. İnşallah bu verimli arazilerden önce Konya, sonra Türkiye daha fazla tarım ürünü elde eder.” dedi.

Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül de bölgedeki sorunun çözüme kavuşturulmasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum