Başkan Altay, 10. Dünya Su Forumu'nda Gazze'deki Su Krizine Dikkat Çekti

Başkan Altay, 10. Dünya Su Forumu'nda Gazze'deki Su Krizine Dikkat Çekti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Endonezya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 10. Dünya Su Forumu'na katılarak, su konusundaki adaletsizliğe ve Gazze halkının su ve gıdadan mahrum bırakılmasına dikkat çekti.

Su Kaynakları Üzerindeki Baskı Artıyor

Endonezya'da düzenlenen 10. Dünya Su Forumu kapsamında gerçekleştirilen UCLG Yerel ve Bölgesel Yönetimler Günü'nde konuşan Başkan Altay, dünya genelinde artan nüfus ve hızlı kentleşmenin su kaynakları üzerindeki baskıyı artırdığını belirtti. Altay, iklim değişikliğinin su döngüsünü olumsuz etkilediğine ve su kıtlığı gibi sorunların yaygınlaştığına dikkat çekti.

Başkan Altay, 10. Dünya Su Forumu'nda Gazze'deki Su Krizine Dikkat Çekti

Yerel Yönetimlerin Sorumluluğu

Altay, suyun sürdürülebilir yönetiminin kritik önem taşıdığını vurguladı. "Yerel ve bölgesel yönetimler olmadan su ve sanitasyonla ilgili temel hizmetlere evrensel erişim mümkün değildir," diyen Altay, yerel yönetimlerin su kullanımındaki büyük sorumluluğunu ifade etti.

Konya'nın Su Yönetimi Çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak suyun etkin ve verimli kullanımı noktasında önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Altay, "Suyun korunması ve sürdürülebilir kullanımı, sadece bugünün değil, geleceğimizin de teminatıdır," dedi. Su konusunun sadece teknik bir boyuta hapsedilmemesi gerektiğini vurgulayan Altay, suyun sağlık, ekonomi, barış ve diplomasi gibi pek çok sektörü etkilediğini söyledi.

Küresel İş Birliği Vurgusu

Başkan Altay, su sorununun çözümünde küresel iş birliğinin önemine değinerek, "Yerel ve bölgesel liderler olarak karşılaştığımız zorlukları tek başımıza çözemeyiz. Forumun diğer ortaklarıyla güçlü bir koordinasyon sağlamalıyız," dedi. Su konularında anlaşmazlıkların çözümü için diyalog ve koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Gazze'deki Su Krizi

Forumda Gazze'de yaşayan insanların su ve gıdadan yoksun bırakılmasına da dikkat çeken Altay, "Gazze'deki kardeşlerimizin su ve gıdadan yoksun bırakılarak soykırıma uğramaları uluslararası toplumun daha fazla ses çıkarması gereken bir konudur," ifadelerini kullandı. Başkan Altay, bu durumun sona erdirilmesi için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Gelecek İçin Sürdürülebilirlik

UCLG olarak Dünya Su Forumu'nun bir partneri olmaktan gurur duyduklarını belirten Başkan Altay, "Bugünün sorununu çözmekten öte sürdürülebilir bir yapı ortaya koymak zorundayız. Kaynaklarımız sınırsız değil ve gelecekte çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak için sürdürülebilirliği her zaman gündemde tutmalıyız," dedi. Şehirler arasındaki iletişimi güçlendirmenin ve bilgi paylaşımını artırmanın önemine de değinen Altay, "Şehirler güçlü olursa toplumlar güçlü olur," açıklamasında bulundu.

Başkan Altay, 10. Dünya Su Forumu'nda Gazze'deki Su Krizine Dikkat Çekti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.