Başkan Adil Konya'daki salgın mağdurlarının sesi oldu! Hepimiz suçluyuz

Başkan Adil Konya'daki salgın mağdurlarının sesi oldu! Hepimiz suçluyuz

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Odası Başkanı Adil, Konya'nın normalleşmesinin çok zor göründüğünü belirterek: Lütfen Konya! Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Acil olarak Konya’da hastalığı minimize edelim. Çünkü bu zorunluluktur..

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Odası Başkanı Mehmet Adil, Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı son risk haritasına göre Konya’nın normalleşmesinin çok zor göründüğünü söyledi.

‘Hepimiz suçluyuz’ diyen Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Odası Başkanı Mehmet Adil, sosyal medya hesabından yaptığı çarpıcı paylaşımda, iş yerleri kapalı psikolojik, maddi ve manevi olarak bitmiş, borç batağına batmış, ciddi travmalar yaşayan insanlar için ve bu insanların hak ve hukukları için tedbirlere siyasiler de dahil herkesin dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

HEPİMİZ SUÇLUYUZ !

Mehmet Adil, tedbirlere riayet edilmeyen alanları şöyle sıraladı:

1-) Kongre yapan, İl İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapan tüm siyasi partiler.

2-) Siyasiler Kongre yapıyor diye vurdumduymazca normalleşen halk,

3-) Halk normalleşti deyip iş yerlerini kurallara uymadan çalıştıran esnaf

4-) Kurallara uymayan diğer iş yerlerini görmezden gelen esnaf ve halk,

5-) Kimse kimseye sesini çıkartmıyor herkes bunaldı diye sessiz kalan Denetim ekibi,

6-) Birde kendisi ya da ailesinde ya da çevresinden bu hastalığa yakalanmayıp virüs yok diye anayasal hak diye saçmalayan asalak cahiller

7-) Toplu ulaşım araçları (fabrika servisleri)

8-) AVM’ler, sanayiler...

“Herkes suçlu peki bu suçun ceremesini bu vurdumduymazlığın ceremesini kim çekiyor?” diyen Başkan Adil, sorunun cevabını da verdi:

"Kapalı olan Kahveci, Kıraathaneciler,

Kapalı olan Kantinciler,

Kapalı olan İnternet Cafeciler, Playstadion salonu işletmecileri,

Kapalı olan Resturant, Lokanta sahipleri,

Kapalı olan düğün salonu işletmecisi,

Kapalı olan müzikhol işletmecileri,

Kapalı Olan Spor Salonu işletmecileri,

Kapalı Olan Sinema Salonu İşletmecisi,

Kapalı olan Cafeterya sahipleri,

Kapalı olan Halı saha işletmecileri,

Kontağı kapalı servis şoförü ve aklıma gelmeyen tamamen kapalı olan işletme sahipleri ve çalışanları ile bu yükü taşımak zorunda kalan sağlık çalışanları.."

“Unutmamamız gereken bir şey var. Oda ‘kul hakkı!’” diyen Adil, Konyalılara çağrıda bulundu: “Sırf kendi çıkarlarımız uğruna tüm bu vurdumduymaz tavır içinde olanlar ve buna ses çıkarmayanlar yukarıda ki kapalı işletme sahipleri, çocukları ve çalışanların ahı yakanızda, yakamızda. Toplum olarak daha duyarlı davranarak, bir an önce tedbirlere azami ölçüde dikkat ederek aylardır evine ekmek parası götüremeyen esnafların ve yanında çalıştırdığı işçilerin vebaline girmeyelim.

Lütfen Konya! Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Acil olarak Konya’da hastalığı minimize edelim. Çünkü bu zorunluluk; sağlık bir tarafa, toplumsal ve ahlaki zorunluluktur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum