Başıboş sokak köpekleri turistlere saldırdı: 2 yaralı

Nevşehir'de sokak köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralanan iki İtalyan turist, yaşadıklarını adeta şoka girerek anlattı: Bu durum devam edemez. Çözüm bulunması gerekiyor. Bu olay bir çocuğun başına gelseydi sonucu daha kötü olurdu...

Türkiye'de bir türlü çözüm bulunamayan başıboş köpek sorunu giderek büyüyor. Ülke genelinde onlarca can kaybı, çok sayıda yaralanma olayı ve yola fırlayan köpeklerin neden olduğu trafik kazaları nedeniyle sokaklar güvenli olmaktan gittikçe uzaklaşmaya başladı. Her yıl hızla çoğalan ve saldırganlaşan başıboş köpekler nedeniyle bir çok bölgede vatandaşlar yürümekten korkarken, kurumlar bu sorunla ilgili somut bir çözüm de ortaya koyamıyor.

Sokak köpeği turistlere saldırdı: 2 yaralı

ÜLKELERİ GİBİ DÜŞÜNÜP ERKEN SAATTE YÜRÜYÜŞE ÇIKTILAR

Köpek saldırısı olaylarının son örneği Nevşehir'de yaşandı. Sokak köpeğinin saldırısına uğrayan iki İtalyan turist yaralandı.

Olay, merkez ilçeye bağlı Uçhisar'da beldesinde bulunan Güvercinlik Vadisi'nde meydana geldi. Kapadokya'ya tatile gelen 2 İtalyan turist, sabah saatlerinde yürüyüşe çıktıkları Güvercinlik Vadisi'nde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak yaralandı. Köpek saldırısı sonrasında Enrico Radrizzani (58) kolundan, köpekten kaçmaya çalışırken yere düşen Ciulia Fortuna (21) ise kulağından yaralandı.

Sokak köpeği turistlere saldırdı: 2 yaralı

"BİR SÜRÜ BÜYÜK KÖPEĞİN SİZE DOĞRU KOŞMASINI AKLIM ALMIYOR"

Yaşadıkları olay sonrasında hastaneye tedavi olmaya gittiklerini ifade eden İtalyan turist Enrico Radrizzani, "Sabah saat 05.55'te yürüyüşe başladık. Yürürken kocaman bir köpekle karşılaştım. İlk önce kolumdan ısırmaya çalıştı. Başka bir köpeğin de beni ısırmaya geldiğini gördüm. Korkutmak için bağırdım. Kolum kanamaya başladı. Hastaneye gittik tetanos ve kuduz aşısı yapıldı. Köpek gelirken Ciulia düştü ve kulağından yaralandı. Buradaki vadiler çok güzel ama turistler güvende olmalı. Bir sürü büyük köpeğin size doğru koşmasını aklım almıyor. Birileri bu durumla ilgilenmeli. Bizim durumumuz gerçekten çok daha kötü olabilirdi" dedi.

Sokak köpeği turistlere saldırdı: 2 yaralı

"BU DURUM DEVAM EDEMEZ. BU OLAY BİR ÇOCUĞUN BAŞINA GELSEYDİ..."

İtalyan turist Ciulia Fortuna ise, "Köpeklerin geldiğini görünce koşmaya başladım ve zıpladıktan sonra düştüm, kolumdan yaralandım. Ama asıl yara kulağımdaydı ve canımı çok yaktı. Hastanede dikiş atıldı. Bence bu durum devam edemez. Bu olay bir çocuğun başına gelseydi sonucu daha kötü olurdu. Bu sorun belediye tarafından daha iyi ele alınması gerekiyor, kesinlikle çözüme yardımcı olur" ifadelerini kullandı.

Sokak köpeği turistlere saldırdı: 2 yaralı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.