Başbakanlıktan "Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi" genelgesi

Başbakanlıktan "Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi" genelgesi

Başbakan Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemini hayata geçirmek üzere yürütülecek çalışmalara her türlü destek ve yardımın titizlikle sağlanacağı belirtildi- Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Pol

ANKARA (AA) - Başbakanlık Genelgesi ile Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemini hayata geçirmek üzere yürütülecek çalışmalardan birinci derecede sorumlu olacak Proje Yönlendirme Kurulu oluşturuldu.

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Politika Belgesi ve Eylem Planı'ndaki (2017-2020) eylemlerin önemine işaret edildi.

Genelgede, idarelerin bilgi ve iletişim teknolojilerini geliştirirken ortaya koydukları perspektifin kamu mali yönetiminin bütününü kavramak yerine kurumsal düzeyde kalmasından dolayı "Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi" oluşturulmasına karar verildiği belirtildi.

Geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet vermesi beklenen sistemin, yenilikçi bir anlayışla ve tüm paydaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecek ortak bir çalışma alanı olarak tasarlanması gerektiği vurgulanan genelgede, "Bu durum, mali yönetim sistemimizde planlama, bütçeleme, uygulama, izleme, raporlama, değerlendirme ve denetim döngüsü arasında gerçekleşen süreçlerle ilgili ve sorumlu tüm paydaşların birlikte çalışması zorunluluğunu da beraberinde getirmektedir." ifadelerine yer verildi.

- Proje Yönlendirme Kurulu oluşturuldu

Genelgeye göre, Politika Belgesi ve Eylem Planındaki eylemlerden birinci derecede sorumlu olmak üzere Proje Yönlendirme Kurulu oluşturuldu. Maliye Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında görev yapacak Kurulda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Kalkınma, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının müsteşarları yer alacak. Kurulda ayrıca, Hazine Müsteşarı ile Gelir İdaresi, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İstatistik Kurumu başkanları bulunacak.

Kurulun çalışma usul ve esasları, yıllık toplantı sayısı ile toplantı zamanları Kurul tarafından belirlenecek. Sekretarya hizmetleri Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek olan Kurul, Politika Belgesi ve Eylem Planında gerekli her türlü değişikliği yapmaya yetkili kılındı.

Kurul, çalışmalarını paydaş idarelerin temsil edildiği Proje Yürütme Ofisi ve oluşturulacak çalışma grupları aracılığıyla gerçekleştirecek. İhtiyaç duyulması halinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri çalışma gruplarına dahil edilebilecek.

Sistemin hayata geçirilmesi için yürütülecek çalışmalara her türlü destek ve yardımın verileceği belirtilen Başbakanlık Genelgesi'nde şöyle denildi:

"Kamu mali yönetimimize ilişkin temel birlikte çalışabilirlik standartlarının belirlenmesi, e-Belge, e-Fatura ve e-Tedarik gibi modern uygulamalara geçilmesi suretiyle kaynak tasarrufu sağlamanın yanı sıra karar verme süreçlerini destekleyecek, mali saydamlık ve hesap verebilirliği güçlendirecek Bütünleşik Mali Yönetim Bilişim Sisteminin hayata geçirilmesi için yürütülecek çalışmalarda ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım, bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca titizlikle sağlanacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :